Instellingen

Herdenkingsdienst Alphen live bij Omroep West

Ridderhof-schietpartij-2
Ridderhof-schietpartij-2
ALPHEN AAN DEN RIJN -  De herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof wordt woensdag live uitgezonden door Omroep West.
De bijeenkomst wordt om 12.00 uur gehouden in het theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Radio West en TV West beginnen respectievelijk om 11.00 uur en 11.50 uur met een liveverslag vanaf het Rijnplein, waar mensen de dienst op grote schermen kunnen volgen.
De rest van de middag zijn er extra nieuwsuitzendingen op radio en televisie. Op tv wordt ook de Westdoc van afgelopen zondag herhaald, die helemaal in het teken stond van het drama in Alphen aan den Rijn.
Sprekers op de herdenking zijn burgemeester Bas Eenhoorn, minister-president Mark Rutte en een nabestaande of ooggetuige. Er is muziek van altvioliste Esther Apituley en het RBO Sinfonia onder leiding van Hans Leenders. Burgemeester Eenhoorn  zal een voor een de namen van de dodelijke slachtoffers  noemen, waarna een witte zuil met bloemen en een naamplaatje wordt uitgelicht. Als alle zuilen zijn uitgelicht wordt een minuut stilte gehouden. 
Bij de herdenkingsdienst zijn onder anderen koningin Beatrix en prins Willem-Alexander aanwezig. Na afloop zullen ze praten met een aantal direct betrokkenen.
  • Westdoc: Schietdrama in Alphen aan den Rijn
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/programmas/1704-westdoc.f4v]