Instellingen

Politie gaat preventief fouilleren bij herdenking

politie-logo
politie-logo
REGIO - ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie gaat woensdagmiddag preventief fouilleren in het centrum van Alphen aan den Rijn. Er worden dan veel mensen in de stad verwacht voor de herdenking van de slachtoffers van de schietpartij op 9 april.
Volgens de politie is er voor deze maatregel gekozen omdat er na het drama in Alphen personen op het winkelcentrum De Ridderhof zijn afgekomen die zich vervelend hebben gedragen en mensen hebben bedreigd. Ook via Twitter zijn er na de schietpartij bedreigingen geuit. 
Daarnaast zijn er op de bijeenkomst verschillende hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zoals Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander. De politie wil het  'zekere voor het onzekere' nemen en daarom zal er preventief worden gefouilleerd. 
Terughoudend
Het preventief fouilleren geldt ook op het Rijnplein voor theater Castellum waar de herdenking wordt gehouden. De politie geeft wel aan terughoudend te zullen zijn met het preventief fouilleren, maar wanneer de situatie erom vraagt de maatregel toe te zullen passen.
  • Politie over veiligheidsmaatregelen rond de herdenking in Alphen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2011/VORK-politie-over-preventief-fouilleren.mp3]