Instellingen

Hagenaar (35) verdronken in Nieuwe Waterweg

DrenkelingHoekvanholland
DrenkelingHoekvanholland
DEN HAAG - Een 35-jarige man uit Den Haag is Tweede Paasdag verdronken in de Nieuwe Waterweg bij de Maeslantkering bij Hoek van Holland. Hij viel in het water toen een golf, vermoedelijk veroorzaakt door een passerende boot, over de kant spoelde.
Het ongeval gebeurde aan het eind van de middag. De man stond samen met zijn zoontje te vissen. Zijn vrouw en een neefje stonden erbij. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) raakte de jongen ook te water en kon de man zijn zoon terug op de wal krijgen. Door het koude water en de inspanning kon de man zelf niet meer op de kant komen en verdween hij onder water. De Hagenaar werd na een zoektocht gevonden door een duiker van de brandweer. Hij lag op een diepte van ongeveer zeven meter onder water. Een traumateam reanimeerde hem en hij werd overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De man was er echter slecht aan toe en overleed na korte tijd. De vrouw, het zoontje en het neefje zijn opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp. Aan de zoekactie namen behalve een boot van de KNRM en schepen van Rotterdam Port Authority en de politie ook twee loodsboten deel.
  • 'Het zoontje kon door de neef gered worden, de vader helaas niet'
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2011/042611 Hagenaar verdronken bij Maeslantkering.mp3]