ADO verliest met 2-4 van FC Groningen

John van den Bromkopie
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de voorlaatste competitiewedstrijd met 2-4 verloren van FC Groningen. De Hagenaars zakten daardoor naar de zevende plaats op de ranglijst en zullen Europees voetbal nu definitief in de play-offs moeten bevechten.
De ruststand van 2-2 was tegen de veldverhouding. FC Groningen speelde de eerste helft veel beter. De Noorderlingen kregen kansen bij de vleet, maar benutten er slechts twee. In de 12e minuut door Petter Andersson, 0-1, en in de 29e door Fredrik Stenman 1-2.  Thomas Enevoldsen en Dusan Tadic misten bovendien kansen die eigenlijk niet te missen waren. De ploeg van  John van den Brom bleef zo in de wedstrijd. Het werd in de 25e minuut 1-1 door een kopstoot van spits Dimitri Boelykin op een voorzet van Wesley Verhoek. In de fase na de 1-2 overspeelde Groningen ADO. Toch werd het 2-2 na een snelle uitbraak. Verhoek bediende Boelykin in de zestien. Jeroen Veldmate toucheerde de Rus en kreeg een gele kaart en een strafschop tegen. Boelykin benutte onberispelijk, 2-2. Het scheelde niets of het stond bij rust zelfs 3-2. Boelykin trof de paal op een crosspass van Charlton Vicento. Dat zou onverdiend zijn geweest voor de bezoekers die vier basisspelers misten.Tweede helft Na rust kwam Groningen voor de derde keer op voorsprong. Tadic ving de bal op na een foute pass van Lex Immers. Hij bediende Andersson die met een lob doelman Gino Coutinho verschalkte. Groningen schakelde onmiddellijk over naar countervoetbal. ADO, na nederlagen tegen AZ en FC Twente niet in vorm, was er vrijwel machteloos tegen. Wel onthield Vink ADO een tweede strafschop toen Jonas Ivens hands maakte. Tom Hiariej maakte wel nog 2-4.