Wij zijn Omroep West, de officiële en professionele regionale publieke omroep van Zuid-Holland-Noord. Wij doen ons werk met passie en met een missie: het maken en verspreiden van maatschappelijk relevante actualiteiten, informatie en amusement voor, over en met de inwoners van de regio. Dit vereist een vertaling in een brede programmering, in principe gericht op alle inwoners van de regio (voor de regio, over de regio en met de regio). De content wordt op inhoudelijk betrouwbare, aansprekende en kwalitatief hoogstaande wijze verpakt en verspreid via de eigen kanalen (radio, televisie, internet en teletekst).

Media
Omroep West vind je natuurlijk op je mobiel en tablet met de iPhone/iPad app of Android app. Ook kan je ons online vinden op omroepwest.nl. Daarnaast zendt Omroep West uit via de kanalen Radio West en TV West.

Via social media is Omroep West te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube.

Wil je meer weten over adverteren bij Omroep West? Neem een kijkje op de website van West ReclameAdvies.

De programmering

Radio West
Op Radio West worden iedere werkdag programma's gemaakt vanaf 6.00 uur ’s morgens tot 22.00 's avonds. In het weekend gedurende de hele dag. Radio West is via de ether in het gehele uitzendgebied te ontvangen via FM 89.3 en DAB+. Bekijk hier de frequentielijst/kanalen per gemeente.

Radio West is ook calamiteitenzender in het uitzendgebied.

TV West
Op TV West worden de programma's 's avonds in carrousel uitgezonden. Hierbij wordt een 'vers' uur programma's vanaf 17.00 uur gestart, dat in de uren daarna tot en met de volgende dag ieder uur wordt herhaald.

TV West is digitaal in heel Nederland te ontvangen en via de app en website in de hele wereld via de stream te bekijken. Bekijk hier op welk kanaal je TV West kunt vinden bij jouw provider/kabelbedrijf.

Bekijk de actuele programmering van TV West.

Omroep West is met alle kanalen de belangrijkste bron van nieuws in het noordelijk deel van Zuid-Holland.

Financiering
De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen, zo'n 20 procent van het totale budget wordt verkregen middels reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).

Publieke omroep
Als publieke omroep heeft Omroep West zich te houden aan de voorschriften uit de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Zuid-Holland.

Calamiteitenzender
Radio West is ook de calamiteitenzender van het noordelijke deel van de provincie
. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit de inwoners van Zuid-Holland-Noord te informeren middels boodschappen die Radio West onverkort en integraal dient uit te zenden. Wanneer de sirene gaat of de NL-alert app het aangeeft: luister Radio West.

Samenwerking met lokale media
Omroep West werkt nauw samen met diverse lokale media.

Samenwerking NOS
Omroep West werkt intensief samen met de landelijke omroep NOS. Zo worden verhalen gedeeld en krijgen regionale nieuwsverhalen ook een landelijk podium.