De geschiedenis van Omroep West begint in 1987 met de oprichting van Radio West. Op 8 april 1988 vindt de officiële opening van de zender plaats door de onthulling van een reclamezuil door Commissaris der Koningin Patijn (foto ANP). Inmiddels heeft Radio een vaste plaats in de regio verworven. Eerst via 88.4 FM en, sinds 2002, op de frequentie 89.3 FM. Daarna volgenden nog meer manieren van luisteren, zoals DAB+. TV West zond voor het eerst uit op 2 november 1996. Al snel bleek het draagvlak en de betrokkenheid voor regionale televisie in Zuid-Holland noord zeer groot.

In 2002 betrokken Radio West en TV West het huidige studiogebouw aan de Laan van 's Gravenmade in Den Haag en fuseerden beiden tot één omroep: Radio TV West. Wat volgde was een roerige periode, die ingrijpende maatregelen noodzakelijk maakte. Na een reorganisatie werd een opgaande lijn ingezet. De omroep groeide op journalistiek gebied, maar ook in technisch en bedrijfsmatig opzicht.

Vandaag de dag is deze regionale omroep een modern en interactief mediabedrijf dat een belangrijke rol speelt in de regionale samenleving. Veel meer dan regionale radio en televisie. Vandaar dat de omroep sinds 30 oktober 2006 de naam Omroep West voert, met in het logo de toevoeging van de huidige kanalen: online, radio, televisie.

Oprichting van Radio West