Omroep West, dé omroep voor Zuid-Holland noord Wij doen ons werk met passie en met een missie: het maken en verspreiden van maatschappelijk relevante actualiteiten, informatie en amusement voor, over en met de inwoners van de regio. Dit vereist een vertaling in een brede programmering, in principe gericht op alle inwoners van de regio (voor de regio, over de regio en met de regio). De content wordt op inhoudelijk betrouwbare, aansprekende en kwalitatief hoogstaande wijze verpakt en verspreid via de eigen kanalen (radio, televisie, internet en teletekst). Dat doen we sinds 1987 via een groeiend aantal kanalen.

Media


Omroep West zendt uit via de kanalen Radio West en TV West, met daaronder de teletekstpagina's WestText. Daarnaast is de website Omroepwest.nl, waar je nu naar kijkt, een belangrijk kanaal, samen met de gratis Omroep West app.


Via de apps voor Android phone, Android tablet, iPhone, iPad, AppleWatch en Windows is de belangrijkste content van Omroep West ook mobiel te bekijken en beluisteren.

Via social media is Omroep West te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via tv als via de website te bekijken.

Wil je meer weten over adverteren bij Omroep West? Neem een kijkje op de website van West ReclameAdvies

Kijkje achter de schermen

Kijkje (360) op de redactie


De programmering

89.3 Radio West

Op Radio West worden iedere werkdag programma's gemaakt van 6.30-22.00 uur 's avonds. In het weekend gedurende de hele dag. Radio West is via de ether in het gehele uitzendgebied te ontvangen via FM 89.3. Ook via de kabel is Radio West te ontvangen. Bekijk hier de frequentielijst/kanalen per gemeente.

Bekijk de actuele programmering van Radio West.


Radio West is ook calamiteitenzender in het uitzendgebied.

TV West

Op TV West worden de programma's 's avonds in carrousel uitgezonden. Hierbij wordt een 'vers' uur programma's vanaf 17.00 uur gestart, dat in de uren daarna tot en met de volgende dag ieder uur wordt herhaald.
TV West is digitaal in heel Nederland te ontvangen, en via de app en website in de hele wereld via de stream te bekijken. Bekijk hier op welk kanaal je TV West kunt vinden.

Bekijk de actuele programmering van TV West.

Omroep West is met alle kanalen de belangrijkste bron van nieuws in het noordelijk deel van Zuid-Holland.

De organisatie van Omroep West

Bij Omroep West werken zo'n 150 mensen, van wie ongeveer 89 in vaste dienst.

Het bestuur van de omroep wordt gevormd door:

Directie en Omroep Overleg team
Raad van Toezicht 
Regionale Mediaraad Omroep West


Financiering

De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen, zo'n 20% van het totale budget wordt verkregen middels reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).

Publieke omroep

Als publieke omroep heeft Omroep West zich te houden aan de voorschriften uit de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Zuid-Holland.

Calamiteitenzender

Omroep West is ook de calamiteitenzender van de provincie. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit, de inwoners van Zuid-Holland noord te informeren middels boodschappen die Omroep West onverkort en integraal dient uit te zenden.

Samenwerking met lokale media

Omroep West werkt nauw samen met diverse lokale media.

Download hier de Jaar- en Publieksverslagen van de afgelopen jaren