Lekker luisteren naar podcasts van Omroep West

Onze podcasts zijn gratis te luisteren via onze app en website, maar natuurlijk ook via Google Podcast, Apple Podcast en Spotify of jouw eigen favoriete podcastapp. Geef een rating of laat een review achter en deel de link naar de afleveringen met anderen. Zo maak je deze podcasts beter vindbaar!


Enchanté: de chanson podcast

In de chansonpodcast Enchanté neemt de Haagse zangeres Tess Merlot je mee in de wereld van haar grote liefde: het Franse lied. Ze vertelt spraakmakende verhalen achter de chansons.

“Klassiekers als Je ne regrette rien, Nathalie en Les lacs du Connemara zingt iedereen zó mee, maar ik leid je in deze podcastserie ook langs minder bekende chansons én nieuwe muziek van bijvoorbeeld Barbara Pravi, Bénabar en Boulevard des Airs”, zegt Tess Merlot. “Ook de come-back van Stromae laat zien hoe populair Franstalige muziek is”.

In Nederland is die populariteit van de chanson vooral in de internationale stad Den Haag te merken. "Die chansons krijgen zoveel meer lading als je de verhalen erachter kent", zegt Tess.

Luister hieronder naar een teaser van de podcastserie: