De podcasts van Omroep West

Onze podcasts zijn gratis te luisteren via onze app en website, maar natuurlijk ook via Google Podcast, Apple Podcast en Spotify of jouw eigen favoriete podcastapp. Geef een rating of laat een review achter en deel de link naar de afleveringen met anderen. Daarmee maak je deze podcasts beter vindbaar!

De Supermarktmoord

Uit het niets wordt op 20 juni 2023 een medewerkster van de Albert Heijn aan de Haagse Turfmarkt doodgestoken. De verdachte is Jamel L., iemand voor wie al tientallen keren is gewaarschuwd.

‘Hij is een groot en direct gevaar voor de samenleving’, schrijft een psychiater. Op Curaçao krijgt Jamel tbs opgelegd, maar omdat het eiland geen tbs-kliniek heeft, wordt hij niet behandeld en komt hij op vrije voeten.

Hoe kan dit? Waarom liep Jamel vrij rond? Op deze vragen proberen journalisten Chris van Dijk en Liza Janson antwoorden te vinden in ‘De Supermarktmoord’. Ze duiken in het leven van Jamel en komen uiteindelijk oog in oog te staan met de verdachte.

Ga naar de pagina van deze podcastserie

Hoe ging dat… District III geeft antwoord!

Natuurlijk horen we niet altijd alles van wat er tijdens grote nieuwsgebeurtenissen allemaal zich achter gesloten deuren afspeelt. Maar oud-politiecommissaris Ruub Petow doet in deze podcast van Omroep West een boekje open! Hij is een geboren verteller en neemt je mee naar alle belangrijke zaken waarbij hij betrokken was.

Ruub is een geboren verteller en heeft in zijn diverse functies bij de politie genoeg meegemaakt om menige aflevering te kunnen vullen.

Beluister de trailer voor een eerste indruk! En natuurlijk kun je hier de afleveringen beluisteren van ‘District III’.

Het geheim van Haastrecht: de onthulling!

Het geheim is... we weten het nu dan toch werkelijk! Na maanden wachten heeft de stichting die de nalatenschap van de steenrijke dame Paulina Bisdom van Vliet beheert, bekendgemaakt wat er in het pakketje zit. Het geheim van Haastrecht is onthuld! Honderd jaar geleden liet Paulina het pakketje achter met erop de mededeling: pas te openen honderd jaar na mijn dood. En die periode is voorbij! Deskundigen hebben de afgelopen tijd gelezen wat ze in een dik pak papier heeft opgeschreven - en nu weten we het dan. Eindelijk!

Omroep West-verslaggever Lieuwe van Slooten spreekt in deze podcastserie met dorpsbewoners en deskundigen in de spannende periode voor de bekendmaking en gaat op zoek naar de erfenis van Paulina Bisdom van Vliet.

Luister direct hier en abonneer via jouw podcastapp om geen aflevering te missen!

Enchanté: nieuw seizoen!

Na een succesvol eerste seizoen in 2022, is er nu een nieuw seizoen van de chansonpodcast Enchanté. Hierin vertelt de Haagse zangeres Tess Merlot de verhalen achter bekende en minder bekende Franse chansons. "Die chansons krijgen zoveel meer lading als je de verhalen erachter kent", zegt Tess. "Je gaat de artiesten soms heel anders bekijken als je weet waar hun liedjes vandaan komen".

Het tweede seizoen heeft een extra regionaal tintje: in de elke aflevering is er een rol weggelegd voor een regiogenoot en zijn of haar favoriete chanson.

Ga door naar de afleveringen van de podcast Enchanté

Wij, slaven van Holland

Het lijkt wel of er overal een onderzoek bezig is naar het slavernijverleden van ons land. Wat leveren die onderzoeken op? Verslaggever Richard Grootbod van Omroep West zoekt antwoorden. Maar in elke aflevering van deze podcastserie zit ook iets bijzonders: een hoorspel! Het is een nieuwe, zelfgeproduceerde serie op basis van historische feiten. Het hoorspel vertelt hoe het destijds ging met het eerste schip dat aankwam in ons land met Afrikaanse gevangenen aan boord – en de politieke crisis op het Binnenhof die dat opleverde.

Luister direct hier en abonneer via jouw podcastapp om geen aflevering te missen!

Café Leyweg: terug naar Zuidwest

De komende twintig jaar ondergaat Den Haag Zuidwest een grote metamorfose. Sloop, woningbouw, er gaat veel veranderen. Hagenaar Willem Post wil in deze nieuwe podcastserie van Omroep West aan luisteraars duidelijk maken wat volgens hem in de nieuwe opzet van Zuidwest sowieso een plek moet vinden. “Ik neem de luisteraars mee naar bijvoorbeeld de participatiekeuken van Ben Lachhab. Zodra je daar binnen stapt, merk je het optimisme al."

Ook laat Post mensen via de podcast kennismaken met de moeders van Vredenrust. "Misschien zeggen die namen je nu nog weinig, maar als je gaat luisteren naar ‘Café Leyweg’, krijg je al snel een ander Zuidwest te zien. Het beeld dat veel mensen hebben, klopt helemaal niet”, aldus Willem Post.

Ga door naar de afleveringen van deze podcast