District III: achter de schermen bij grote nieuwsgebeurtenissen

Er zijn van die grote nieuwsgebeurtenissen waarbij je eigenlijk graag even achter de schermen had willen kijken. Een Amerikaanse president in Den Haag op bezoek. Een gijzelingsactie in een ambassade. Of Prinsjesdag tijdens de Koninklijke rijtoer!

In ‘Disctrict III’, de nieuwe podcast van Omroep West, kun je meeluisteren naar wat de politie meemaakte. Oud-politiecommissaris Ruub Petow neemt je mee naar de grote zaken waarbij hij betrokken was.

In de podcast vertelt hij over de grote nieuwsgebeurtenissen en wat er intussen achter de schermen gebeurde.

Beluister hieronder de trailer, luister naar de afleveringen van de serie om alle details te weten te komen, of klik via de knoppen op deze pagina door naar je favoriete podcastapp en luister daar verder.

District III trailer

District III: Aflevering 1

In deze eerste aflevering neemt Ruub Petow u mee achter de schermen van Prinsjesdag. Paarden die ineens niet verder willen, en wat je daaraan kunt doen. En een bijzondere bezoekster, die bijna alle veiligheidsbarrières doorbrak met een volkomen uitgeput paard. Luister mee naar deze geboren verteller.

Beluister hieronder de eerste aflevering.

District III: Aflevering 2

Ruub Petow was nog maar net begonnen als stagiair bij de gemeentepolitie Den Haag toen hij middenin de gijzelingsactie van de Franse ambassade verzeild raakte. En dan redt hij ook nog een fotograaf het leven. Ook in deze aflevering: hoe hou je de communicatie open met boze boeren? Luister naar aflevering twee van ‘District III’.

Beluister hieronder de tweede aflevering.

Ruub: terugblikken op loopbaan

Ruub Petow is bijna een heel leven lang verbonden met de politie. Hij heeft allerlei functies vervuld, zoals commandant van de bereden brigade, politie-onderhandelaar, hoofd van de strandbrigade en politiewoordvoerder tegenover de pers. Veel mensen zullen hem vanuit die laatste functie nog wel herkennen, zo werkte hij jarenlang mee aan het opsporingsprogramma van TV West. In deze podcast blikt hij terug op wat hij tijdens zijn loopbaan meemaakte en vertelt openhartig zijn verhalen.