Podcast: Stem van West

16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie moet je kiezen? Podcastverslaggever Richard Grootbod stelt dilemma’s aan de orde die zwevende kiezers moeten helpen hun keuze te bepalen.

Heb je vragen of een reactie? We stellen dat zeer op prijs! Mail ze naar:

Richard.grootbod@omroepwest.nl

Productie: Omroep West

Muziek: Francesco Giovannangelo (Lynne Publishing PRS) met licentie verwerkt

Host: Richard Grootbod


Aflevering 5: ‘Hoe houdt Den Haag warme voeten?’

Deze aflevering: hoe komen we snel van het gas af? Plannen voor een warmtenet met koelwater vanuit Rotterdam kunnen rekenen op fikse kritiek. Intussen wordt de gasprijs steeds hoger. Wat is de oplossing? ‘De stem van West’ gaat op weg naar antwoorden en zoekt naar dat ene vakje dat rood moet.


Aflevering 4: 'Bouwen in de lucht'

16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie moet je kiezen? Podcastverslaggever Richard Grootbod stelt dilemma’s aan de orde die zwevende kiezers moeten helpen hun keuze te bepalen. Deze aflevering: de wooncrisis. De discussie is volop bezig: moet er hoogbouw komen in Den Haag? Richard volgt een Hagenaar die al meer dan een jaar op zoek is naar woonruimte. Ligt de oplossing van dit probleem in alleen bouwen, of is er meer nodig? ‘De stem van West’ gaat op weg naar antwoorden en zoekt naar dat ene vakje dat rood moet.


Aflevering 3: ‘We zijn de weg kwijt’

Podcastverslaggever Richard Grootbod heeft nog altijd geen idee en gooit het over een andere boeg: een Grote Kwestie. Iets waar je of voor of tegen bent. Dat moet toch duidelijk maken waar in het politieke spectrum de ideale kandidaat ligt? In deze aflevering gaan we naar de Bollenstreek en praten over een heikel punt: de plannen voor de Duinpolderweg. Moet die er komen? Of tast je daarmee het leefgebied van de patrijs teveel aan? ‘De stem van West’ gaat op weg naar antwoorden en zoekt naar dat ene vakje dat rood moet.


Aflevering 2: ‘Vertrouwen is een groot woord’

16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie moet je kiezen? En als je dan eenmaal een keuze hebt bepaald, hoe weet je dan dat jouw raadslid er ook echt alleen namens zijn achterban zit? Het is een vraag die in Den Haag niet helemaal uit de lucht kwam vallen nu twee wethouders en een raadslid als verdachte zijn aangemerkt door de Rijksrecherche. Wat weten we van de aantijgingen tegen ze? En kijken we nu anders naar de Haagse stadspolitiek? Luister de aflevering hieronder.


Aflevering 1: Wie wil nog raadslid worden?

Aflevering één gaat over het feit dat na elke raadsperiode heel veel gemeenteraadsleden stoppen. Heeft dat iets te maken met het harde klimaat rond de politiek? Hoeveel raadsleden krijgen daadwerkelijk met agressie te maken? Luister de aflevering hieronder.