(foto: ANP)  

Vijftig jaar World Forum The Hague/Nederlands Congresgebouw

In maart 1969 werd het Nederlands Congresgebouw geopend in Den Haag. In maart 2019 is dat precies 50 jaar geleden. Reden om uitgebreid stil te staan bij de rijke historie van het gebouw en de gebeurtenissen. Denk aan de kus van Jos Brink aan Koningin Juliana, de huldiging van het Nederlands elftal in 1974, het Eurovisiesongfestival, de nucleaire top met Obama en natuurlijk niet te vergeten het North Sea Jazz festival met legendarische optredens van onder meer James Brown, BB King en Nina Simone. 

Documentaire 'Lang leve World Forum'

Omroep West zendt in maart 2019 de documentaire 'Lang leve World Forum' uit. Gedurende 45 minuten laten we grote en kleine historische gebeurtenissen voorbij komen die hebben plaats gevonden in de afgelopen 50 jaar. Hans Dulfer praat over het legendarische North Sea Jazz dat hier tot 2005 plaats vond. Nicolette Senf, die samen met haar moeder Lucia grondlegger was van de musicalgroep Fantasia en hier meer dan 25 jaar voorstellingen gaf rond de kerstperiode. Maar ook DJ Darkraver die op de tweede editie van Rave the City in de Statenhal draaide. Het Nederlands Congresgebouw roept bij iedereen herinneringen op.

De documentaire zal te zien zijn in twee delen en daarna in zijn geheel tijdens het jubileumweekend:

Zaterdag 2 maart (deel 1) vanaf 16.00 uur, elk heel uur herhaald tot de volgende dag.
Zaterdag 9 maart (deel 2) vanaf 12.00 uur, elk hele uur herhaald tot 20.00 uur

Zaterdag 16 maart om 12.00, 14.00, 16.00 en 18.00 uur

Daarna ook via omroepwest.nl/tvgemist

Jubileumweekend

Op 16 maart 2019 viert het World Forum haar 50e verjaardag tijdens het Festival TIJD. Een groots feest voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw.

Op deze dag zijn er activiteiten voor het hele gezin. Daarnaast is er een muziekshow (€5,50 +€0,50 service kosten) met onder meer Paul van Vliet, Tim Akkerman, jazz en De Règâhs. Vijftig jaar geleden opende Paul van Vliet het gebouw en zong ‘Toute La Haye est là. Op deze speciale dag zal hij wederom zingen op het podium van de grootste theaterzaal van Nederland, een grootse gebeurtenis! Ook zal er weer jazz door het gebouw klinken, iets waar velen op hebben gewacht.

Kijk voor het programma en het bestellen van kaarten op de speciale pagina van World Forum The Hague.


Johan Cruijff bij de huldiging van het Nederlands Elftal in 1974 (foto: World Forum The Hague)