Vlaggetjesdag op Scheveningen vieren we samen bij Omroep West!

De traditionele Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen kan dit jaar niet doorgaan zoals we gewend zijn. Met veel boten, mensen, haring, folklore en muziek. Daarom zendt Omroep West een uniek programma uit over Vlaggetjesdag zodat je niets hoeft te missen. Presentator Erik Kooyman interviewt gasten op museumschip de Noordster. Dit schip is een voormalige haringkotter. De gasten aan boord vertellen over de haringvangst en Vlaggetjesdag. We zien het Schevenings Vissersvrouwenkoor zingen, een verslag van Vlaggetjesdag van vorig jaar, de symbolische uitreiking van het eerste vaatje met daaraan gekoppeld een ludieke actie voor de kijkers en luisteraars van Omroep West. Er komen mooie historische beelden voorbij en de loco-burgemeester van Den Haag zal de uitzending officieel openen met het happen van een nieuwe haring. Deze uitzending komt tot stand in samenwerking met de Stichting Vlaggetjedag Scheveningen.

De uitzending is op zaterdag 13 juni 2020 vanaf 17.00 uur in het programma 'Westdoc' op TV West en wordt daarna elk uur herhaald. Daarnaast is de uitzending ook te zien in 'Eruit op de Buis' op woensdag 17 juni.

 

Een vaatje voor de zorg! 
Welk verpleeghuis of verzorgingshuis verdient een vaatje nieuwe haring?

De zorgmedewerkers van de verpleeg- en verzorgingshuizen hebben de laatste maanden extra hard gewerkt en hun best gedaan om iedereen zo liefdevol mogelijk te verzorgen. Omdat er geen bezoek mocht komen werd de persoonlijke verzorging nog belangrijker dan voorheen. Wij willen een verzorgingshuis in het zonnetje zetten op TV West. Dat doen we door een vaatje haringen uit te delen aan het personeel en bewoners van een verzorgingshuis in de regio. Welk huis moet dat volgens jou worden? 

De actie is afgelopen! Op vrijdag 12 juni 2020 wordt via omroepwest.nl de uitslag bekend gemaakt. 

Het vaatje haring wordt beschikbaar gesteld door het Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen.