Happy Seventies

Van zaterdag 27 februari tot en met vrijdag 5 maart hoor je op Radio West alleen maar muziek uit de jaren zeventig, halen we herinneringen op uit die tijd en zijn er prijzen in dat thema te winnen. Radio West brengt je 'Happy Seventies'!

In de jaren zeventig leken de huizen wel allemaal ingericht in oranje, bruin, groen en paars en dan het liefst ook nog in psychedelische patronen. Het was de tijd waarin we plateauzolen onder onze schoenen hadden, lang haar en natuurlijk wijde broeken. Op televisie keken we naar Pipi Langkous en op oudejaarsavond naar Wim Kan. Vanaf 1976 mochten we ongestraft een jointje roken en vanaf 1979 konden we muziek altijd met ons meenemen omdat Sony de 'Walkman' uitbracht, waar je een cassettebandje in kon doen. Dat is toch tegenwoordig wel een stuk eenvoudiger (Heb je onze app al? Daarmee kun je overal Radio West luisteren). We beleefden in de jaren '70 ook een groot verdriet: in 1974 verloor het Nederlands elftal de finale in het WK. Gelukkig werd Hennie Kuiper wel wereldkampioen bij het wielrennen en werden 'Ard en Keessie' onze nationale helden op het ijs. 

 

Qua muziek waren Abba, Blondie, Bob Dylan, David Bowie en nog vele anderen populair. Bob Marley zorgde in 1975 voor de doorbraak van reggae met 'No Woman, No Cry' en tegelijk kwam ook de punkmuziek op.

Naast de aangepaste muziek, zijn er in de Happy Seventies week gesprekken en interviews te horen met bekende en onbekende mensen uit die tijd. Daarnaast blikken de presentatoren terug op de belangrijkste nieuwsfeiten uit het binnen- en buitenland uit de jaren zeventig. 

 

Westweter

Natuurlijk is ook het spel de Westweter die week aangepast. Alle vragen en prijzen zijn die week helemaal in stijl met de jaren zeventig. Er zijn prachtige boeken, dvd's en cd-pakketten te winnen. De hoofdprijs is een vintage pick-up, met bluetooth en ingebouwde speakers. Doe mee met de Westweter bij West wordt Wakker, Aan de Bak, Muijs in de Middag en West komt Thuis. 

 

Happy Seventies Top 60

Zoals je het inmiddels gewend bent, sluiten we ook deze themaweek weer af met een Top 60 van de jaren 70. Die lijst hoor je op vrijdag 5 maart tussen 14.00-19.00 uur bij Marjolein en Justin. De Top 60 van de jaren zeventig wordt samengesteld door jou. Op deze pagina kun je vanaf maandag 22 februari op jouw favoriete jaren '70 plaat stemmen. Met die stemmen wordt de Top 60 samengesteld. Onder alle inzendingen wordt een Radio West DAB+ Radio verloot. En als je nu denkt: "Waarom geen Top 70?" Het antwoord is eenvoudig: er passen 'maar' zestig platen tussen 14.00-19.00 uur. 

Stemmen

Hoe zag Nederland er uit in de jaren 70 en wat was er ook alweer in het nieuws? Kom hier alvast in de juiste stemming: