Nieuwe programma's op de werkdagen

Vanaf maandag 5 oktober klinkt op de werkdagen een nieuw geluid op Radio West! De vertrouwde presentatoren verhuizen bijna allemaal en maken een nieuw of vernieuwd programma. Met deze wijziging zal Radio West nog meer regionaal nieuws brengen, nog warmer klinken en nog betere muziek laten horen.

 >> Luister direct mee!

De nieuwe programmering

06-10 uur West Wordt Wakker


De ochtendshow begint een uurtje vroeger: al vanaf 6.00 uur is West Wordt Wakker te horen. Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen zetten hun wekker voortaan een stuk vroeger dan voorheen, want zij presenteren dit nieuwe ochtendprogramma samen. Natuurlijk staat het regionale nieuws centraal, maar ook de hoofdpunten uit het landelijke en zelfs internationale nieuws krijgen een plek in het programma. 'Ik heb heel veel zin in een nieuw avontuur', zegt presentator Tjeerd Spoor die vijftien jaar het middagprogramma Studio Haagse Bluf presenteerde. Vaste gasten in het programma zijn Martin Bruin, die gelukkig weer voldoende hersteld is om dagelijks zijn ADO Den Haag nieuws te laten horen, Angelique Werner, de uitgaansexpert van het programma en natuurlijk Huub Mizee met het weer. West Wordt Wakker is iedere werkdag te horen tot 10.00 uur, waardoor er zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het ochtendprogramma een uur nieuws bij komt, ten opzichte van de oude programmering.  

Lees hier een interview met Tjeerd Spoor over West Wordt Wakker

 

10.00-12.00 uur Aan de Bak


Patrick van Houten blijft de vaste presentator in de late ochtend, waar je lekker naar luistert terwijl je 'aan de bak' bent met je werk of huishouden, maar waar je ook heerlijk een bak koffie mee kunt drinken. Patrick staat garant voor een vrolijke een gezellige ochtend, met veel muziek en een spelletje. 'Eeuwige Roem, de Plaat voor 12 en de mooie fragmenten in de Archiefbak blijven gewoon te horen, alsmede nog betere muziek', verzekert Patrick ons. 

12.00-14.00 uur Muijs in de Middag


Bas Muijs kan voortaan iets langer uitslapen, want hij verhuist van de ochtend naar de middag. 

Bas Muijs: 'Het dagelijkse nieuws gaat iets naar de achtergrond ten opzichte van mijn ochtendshow nu, want dat komt in 'West Wordt Wakker' al uitgebreid aan bod'. Uiteraard blijft er veel aandacht voor sport. 'Iedereen weet dat ik een sportliefhebber ben, dus het zou raar zijn als ik dat vaarwel zou zeggen.' Daarnaast zal Bas vooral nieuws brengen op het gebied van lifestyle, cultuur, media en entertainment. 'We belden al wel met artiesten', zegt Bas, 'maar die houden natuurlijk heel erg van uitslapen als ze de avond ervoor hebben opgetreden, dus dat zal in de middag wat makkelijker gaan.'

Bas houdt ervan om te horen wat de luisteraar vindt van verschillende zaken. Daarom zal hij geregeld de luisteraar telefonisch hun mening laten geven op een actuele stelling. 

 

14.00-16.00 uur Muziek aan Zee


Marjolein Visser is nieuw als vast geluid op de werkdagen. Vanaf 5 oktober hoor je haar iedere middag met haar eigen programma Muziek aan Zee. 'Ik ben superblij!', vertelt Marjolein, die al een aantal jaar te horen is als nieuwslezer op Radio West en geregeld inviel als andere presentatoren afwezig waren. 'Een eigen programma is iets wat ik al heel lang wil dus dit is een droom die uitkomt.' De altijd positieve Marjolein hoopt 'de luisteraar het gevoel te geven dat het leven best leuk is'. 'Even ook alle problemen loslaten. Heerlijke muziek en wat gebabbel van mij. Radio West dus.' Een van de hoogtepunten in de middagshow wordt de meedansplaat van de dag. 'Even samen met de luisteraars de voetjes van de vloer. Ik kijk er nu al naar uit!'

 

16.00-19.00 uur West komt Thuis


Justin Verkijk gaat van lunchtijd naar het moment waarop we thuiskomen en aan het eten gaan beginnen. Tussen vier en zeven neemt hij de dag met je door. Wat heb je gemist? Wat speelde er allemaal? 'Het is een grote eer om de dag af te mogen sluiten bij Radio West. Mensen zijn in een happy mood, want de dag zit er bijna op en hopelijk hebben de luisteraars een mooie avond voor de boeg. En dan mag ik hen vertellen wat er allemaal speelt in de regio. Ik krijg de kans om een andere kant van mezelf te laten zien. Ietsje meer in het gareel misschien, maar zonder mezelf uit het oog te verliezen. Mijn doel is om de luisteraar drie keer per uur minimaal te laten glimlachen.' 

In het weekend blijft de programmering zoals je bent gewend. Zo luister je op zaterdagmorgen naar UIT! met alle regionale uitgaanstips, gevolgd door Sjaak Bral met Broodje Bral. In de middag staat het regionale voetbal in de hoogste amateurklassen centraal in Zuid-Holland Sport

Op zondag staat muziek centraal en begin je heerlijk je dag met Klassiek op West, gevolgd door Pieter Kuipers met Muziek van alle Tijden. Daarna schuift Rogier weer achter de microfoon met de zondageditie van UIT!. In de middag hoor je het bekende programma Adres Onbekend en daarna de beste non-stop muziek. 

Veel luisterplezier!


Radio West is te luisteren via:

DAB+:
Radio West digitaal via DAB+ daar is geen internetverbinding nodig, het signaal wordt via de ether gratis verspreid. Luisteraars hebben wel een radio nodig die geschikt is voor DAB+ ontvangst. Zulke toestellen zijn te herkennen aan een speciaal logo. De digitale frequentie van Radio West is op 8A, (195.936 MHz).

FM:
Radio West is in de hele regio via de ether te ontvangen op de frequentie 89.3 FM.
De zender is ook te ontvangen via de kabel in alle gemeenten in het uitzendgebied. De frequentie op de kabel kan per gemeente verschillen. Meer informatie is te verkrijgen bij uw gemeenten of plaatselijke kabelbedrijf.

Internetradio:
voeg deze URL toe aan je internetradio:

https://liveradio.omroepwest.nl/ - Icecast radio MP3 128k stream

Op Tune-in vind je Radio West hier: https://tunein.com/radio/Radio-West-893-s18856/ (Onder andere Sonos maakt gebruik van de tune-in library)

Podcast:
Of voeg je favoriete Radio West Programma toe aan je eigen podcastapp (bijv. Itunes)