Een opgewekt programma op de vroege zondagochtend met een herhaling in de avond. Je luistert naar de grote klassieken, Mozart, Bach en Beethoven. Maar ook veel minder bekende tijdgenoten worden uit de schaduw van deze grootheden gehaald.

Het begrip klassiek krijgt een brede klank. Ook ‘klassiekers’ uit het lichte genre, jazz en wereldmuziek zijn in dit programma te beluisteren.

Vaak zijn concerten, festivals en evenementen in de regio aanleiding om de luisteraars te trakteren op een voorproefje. Daarnaast komt veel informatie over de gespeelde muziek en de concerten thuis langs.

Maandelijks organiseert Klassiek op West samen met het Koninklijk Conservatorium en het Zuiderstrandtheater een Radio West Concert. Vergevorderde studenten en jong talent presenteren zich in de Haagse Nieuwe Kerk. Klassiek op West zendt de concerten steeds een week later uit maar…. Erbij zijn is toch het allermooist!

Zie voor de speellijst hieronder.

Klassiek op West is geen verzoekplatenprogramma, maar mocht je suggesties hebben voor muziek die je graag hoort of organiseer je zelf een mooi concert?

Laat het weten via klassiek@omroepwest.nl

De Radio West Concerten eerste helft seizoen 2020 – 2021

27 september afdeling klassiek

Pelargos strijkkwartet en het Duinoord Duo

In september 2016 besloten vier jonge studentes van het Koninklijk Conservatorium om een strijkkwartet te beginnen. Al snel trad het kwartet regelmatig op, met als letterlijk hoogtepunt hun optreden in de operaproductie aus LICHT van Karlheinz Stockhausen. Het Pelargos Kwartet bestaat sinds december 2019 uit Hadewijch de Vos en Kaja Majoor (viool), Anna Jurriaanse (altviool) en Harry Broom (cello).

18 oktober afdeling klassiek

Aralia Trio

Helaas is het eerder aangekondigde Aralia Trio door omstandigheden niet in staat om het oktoberconcert te verzorgen. Maar enkele zeer getalenteerde studenten zang, luit en harp van het Koninklijk Conservatorium zijn bereid hun plaats op het podium in te nemen.
Een studie aan het conservatorium is een kostbare zaak. In bijzondere omstandigheden kan een student in aanmerking komen voor ondersteuning uit het Fund of Excellence. Een fonds dat bestaat dank zij de hulp van partners en particulieren.

15 november afdeling compositie

Paddings ‘Unequal Parts’ Pianoconcert

Het Radio West Concert van november rond componist Martijn Padding wordt vanwege de verscherpte coronamaatregelen uitgesteld. U kunt de 15e gaan genieten van een optreden van cello studenten van docent Lucia Swarts.
Zij is een expert op het gebied van vroege muziek maar gaat experiment ook niet uit de weg.

6 december afdeling oude muziek Brandenburgse Concerten

De afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium staat wereldwijd bekend als één van de grootste en belangrijkste opleidingen in zijn soort. Musici met een internationale reputatie onderwijzen de studenten in de uitvoeringspraktijk van muziek vanaf de Middeleeuwen en Renaissance tot en met de vroege Romantiek. Vandaag op het programma: drie van de zes Brandenburgse Concerten van Bach.

PODCAST

Volgende uitzending

6 december om 07:00

Een opgewekt programma met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieen en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid.