Een opgewekt programma op de vroege zondagochtend met een herhaling in de avond. Je luistert naar de grote klassieken, Mozart, Bach en Beethoven. Maar ook veel minder bekende tijdgenoten worden uit de schaduw van deze grootheden gehaald.

Het begrip klassiek krijgt een brede klank. Ook ‘klassiekers’ uit het lichte genre, jazz en wereldmuziek zijn in dit programma te beluisteren.

Vaak zijn concerten, festivals en evenementen in de regio aanleiding om de luisteraars te trakteren op een voorproefje. Daarnaast komt veel informatie over de gespeelde muziek en de concerten thuis langs.

Maandelijks organiseert Klassiek op West samen met het Koninklijk Conservatorium en het Zuiderstrandtheater een Radio West Concert. Vergevorderde studenten en jong talent presenteren zich in de Haagse Nieuwe Kerk. Klassiek op West zendt de concerten steeds een week later uit maar…. Erbij zijn is toch het allermooist!

Zie voor de speellijst hieronder.

Klassiek op West is geen verzoekplatenprogramma, maar mocht je suggesties hebben voor muziek die je graag hoort of organiseer je zelf een mooi concert?

Laat het weten via klassiek@omroepwest.nl

De Radio West concerten seizoen 2019 – 2020

19 april Kamermuziek festival

17 mei Winnaars grote Kamermuziekprijs

7 juni KC Jazz

Helaas zijn deze concerten geannuleerd. Mocht er sprake zijn van uitstel, dan brengen we je op de hoogte van de nieuwe data.

PODCAST

Volgende uitzending

9 augustus om 07:00

Een opgewekt programma met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieen en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid.