Een opgewekt programma op de vroege zondagochtend met een herhaling in de avond. Je luistert naar de grote klassieken, Mozart, Bach en Beethoven. Maar ook veel minder bekende tijdgenoten worden uit de schaduw van deze grootheden gehaald.

Het begrip klassiek krijgt een brede klank. Ook ‘klassiekers’ uit het lichte genre, jazz en wereldmuziek zijn in dit programma te beluisteren.

Vaak zijn concerten, festivals en evenementen in de regio aanleiding om de luisteraars te trakteren op een voorproefje. Daarnaast komt veel informatie over de gespeelde muziek en de concerten thuis langs.

Maandelijks organiseert Klassiek op West samen met het Koninklijk Conservatorium en het Zuiderstrandtheater een Radio West Concert. Vergevorderde studenten en jong talent presenteren zich in de Haagse Nieuwe Kerk. Klassiek op West zendt de concerten steeds een week later uit maar…. Erbij zijn is toch het allermooist!

Zie voor de speellijst hieronder.

Klassiek op West is geen verzoekplatenprogramma, maar mocht je suggesties hebben voor muziek die je graag hoort of organiseer je zelf een mooi concert?

Laat het weten via klassiek@omroepwest.nl

Zolang de coronamaatregelen dat nog niet toelaten, zijn er geen Klassiek op West concerten. Zodra deze weer wel geprogrammeerd kunnen worden, leest u hier meer.

Klassiek op West is ook terug te vinden op Spotify. Zo kunt u precies opzoeken, wat Aad draait in het programma.

Klassiek op West 31 januari

https://open.spotify.com/playlist/3F2rItJnMKfIPK10gnMNwh

Klassiek op West 7 februari

https://open.spotify.com/playlist/6r2DXnfPP97KDqBwiPUstn

Klassiek op West 14 februari

https://open.spotify.com/playlist/2fvG4wHFegaPsGSiWwWqXZ&si=ba970bfa66ad4a9f

Klassiek op West 21 februari

https://open.spotify.com/playlist/53j3ab8r0RRJnOy8mBdHJP?si=affec98697d84a4e

Klassiek op West 28

https://open.spotify.com/playlist/4fv5xWERHjTXZdRlCpuV1u?si=054d048074444aee

PODCAST

Volgende uitzending

7 maart om 07:00

Een opgewekt programma met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieen en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid.