thumbnail

Klassiek op West

Uitzending van zondag 29 maart 2020 om 20:00

Views 3
Delen

Een opgewekt programma op de vroege zondagochtend met een herhaling in de avond. Je luistert naar de grote klassieken, Mozart, Bach en Beethoven. Maar ook veel minder bekende tijdgenoten worden uit de schaduw van deze grootheden gehaald.

Het begrip klassiek krijgt een brede klank. Ook 'klassiekers' uit het lichte genre, jazz en wereldmuziek zijn in dit programma te beluisteren.

Vaak zijn concerten, festivals en evenementen in de regio aanleiding om je te tracteren op een voorproefje. Daarnaast komt veel informatie over de gespeelde muziek en de concerten bij je langs.

Maandelijks organiseert Klassiek op West samen met het Koninklijk Conservatorium en het Zuiderstrandtheater een Radio West Concert. Vergevorderde studenten en jong talent presenteren zich in de Haagse Nieuwe Kerk. Klassiek op West zendt de concerten steeds een week later uit maar...... Erbij zijn is toch het allermooist!

NB het is helaas nog onduidelijk of de concerten van april, mei en juni 2020 doorgang kunnen vinden

Klassiek op West is geen verzoekplatenprogramma, maar mocht u suggesties hebben voor muziek die u graag hoort of organiseert u een mooi concert? Laat het weten via klassiek@omroepwest.nl