De hele week: Sweet Sixties op Radio West

Terug naar de jaren zestig van 31 oktober t/m 6 november

Vanaf zaterdag 31 oktober staat Radio West een week lang in het teken van de jaren zestig. Tijdens de Sweet Sixties is er een week lang alleen maar muziek uit de jaren zestig te horen. Worden nieuwsfeiten uit die rumoerige periode opnieuw onder de aandacht gebracht en wordt gesproken met bekende mensen uit die tijd. Sweet Sixties is te horen vanaf zaterdag 31 oktober (we starten in de nacht van vrijdag op zaterdag) tot en met vrijdag 6 november op Radio West. Natuurlijk kun je ook luisteren via de website en via onze gratis app

Het was de tijd van de koude oorlog, de moord op de Amerikaanse president Kennedy en de eerste mensen op de maan. De jaren zestig: een tijd waarin veel gebeurde, zowel in het nieuws als op het gebied van muziek. Een week lang het gevoel hebben dat je terug bent in de jaren zestig, maar dan natuurlijk wel met het nieuws van nu. Dat is wat Radio West vanaf 31 oktober gaat doen met Sweet Sixties. In alle programma’s -inclusief de non-stop muziek in de nacht- is alleen maar muziek te horen uit de jaren zestig van de vorige eeuw; van The Beatles tot Elvis en van Golden Earrings -toen nog met een 's' erachter- tot Wim Sonneveld. Naast veel muziek zijn er gesprekken met luisteraars over die tijd en worden er interviews gehouden met bekende gasten over de jaren zestig. Ook blikken de presentatoren terug op de belangrijkste (sport)nieuwsfeiten uit het binnen- en buitenland uit die tijd. Natuurlijk zijn de te winnen prijzen, zoals in de West Weter allemaal in stijl deze week. 

Sweet Sixties Top 60

Wat is jouw favoriete nummer uit de jaren zestig? Is dat een hit van Shocking Blue? The Motions? Of toch liever The Beatles of The Rolling Stones? Of luisterde je liever naar Willy Alberti of Elvis Presley? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

In West komt Thuis, draait Justin iedere werkdag verzoeknummers die zijn binnengekomen en vertelt daarbij misschien wel jouw verhaal in 'Sweet Sixties at Six' (rond 18.00 uur). Op vrijdag 6 november hoor je de Sweet Sixties Top 60. Tussen 14.00 uur en 19.00 uur tellen Marjolein en Justin af van nummer 60 naar nummer 1. Je hoort dus de allerbeste platen uit de zestiger jaren allemaal achter elkaar. De lijst wordt samengesteld op basis van alle ingezonden verzoeknummers. Vul dus snel het formulier hieronder in om jouw favoriete nummer hoog in de lijst te krijgen.   

Update: Helaas, het is niet meer mogelijk te stemmen. Luister vrijdag 6 november van 14.00-19.00 uur naar de Sweet Sixties Top 60 op Radio West. 

Kom hier alvast in de stemming van hoe het leven er in de jaren zestig uitzag: (Beeld van Nederland Nieuws en gebeurtenissen in Nederland tussen 1960-1965 uit het Polygoon Journaal)