Worthy de Jong maakt furore op EK, basketballer van ZZ Leiden in sterrenteam

LEIDEN - De internationale basketbalbond FIFA heeft Worthy de Jong een plaats toebedeeld in het dagelijkse EK-sterrenteam. Het betekent dat de speler van Zorg en Zekerheid Leiden en het Nederlands team tot één van de vijf uitblinkers is benoemd van de afgelopen speelronde op het EK.
Daarmee vindt hij zichzelf terug als guard tussen vier NBA-sterren: de Spanjaard Pau Gasol (Chicago Bulls), de Italianen Danilo Gallinari (Denver Nuggets) en Marco Belinelli (Sacramento Kings) en de Turk Semih Erden, die vorig seizoen nog bij Cleveland Cavaliers speelde maar inmiddels is overgestapt naar Fenerbahce in zijn vaderland.
In de wedstrijd van Oranje tegen Slovenië (81-74 verlies) schoot De Jong met scherp. Hij was goed voor negentien punten en al zijn schoten waren raak: vijf tweepunters, een driepunter en zes vrije worpen. Bovendien zorgde De Jong voor zes rebounds.

Erkenning

'We werken er hard voor om in deze positie te komen. Als we hierdoor wat meer erkenning krijgen, is dat mooi voor het Nederlandse team'', aldus De Jong.