Arjan van der Laan verruilt mannen van FC Lisse voor vrouwen van Oranje

Arjan van der Laan © Orange Pictures
LISSE - Arjan van der Laan wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De huidige trainer van Topklasser FC Lisse tekent een contract dat op 1 oktober ingaat en loopt tot en met het Europees Kampioenschap 2017 in Nederland.
Van der Laan, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij FC Lisse, zit zaterdag voor het laatst op de bank van de Lissenaren bij de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. FC Lisse hoopt op korte termijn met een opvolger voor Van der Laan te komen.
'Ik heb een afweging gemaakt van alle plussen en minnen', licht Van der Laan zijn keuze toe, 'en de uitdaging om met deze groep vrouwen richting de Olympische Spelen te gaan spreekt wel heel erg tot de verbeelding'.

Spelers reageren met respect

Van der Laan beseft dat zijn vertrek voor FC Lisse vervelend is. 'Ik heb met de club afspraken gemaakt over een vertrek als er een grote kans voor mij voorbij zou komen. Inmiddels heb ik ook alle jongens van de selectie gesproken en ze reageren allemaal vol respect', aldus Van der Laan.
De 45-jarige Arjan van der Laan heeft een lange carrière in het betaald voetbal achter de rug. Als speler kwam de Nieuwkoper in actie voor Sparta, FC Twente en ADO Den Haag. Verder was hij trainer van Jong Sparta en assistent van het eerste elftal van Sparta.