Zeilster Marit Bouwmeester: ‘Ik denk dat ik de allerbeste ben’

DEN HAAG - Marit Bouwmeester kende vorige maand een teleurstellend WK in Oman, waar ze zilver behaalde. Maar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer wil de inwoonster van Voorburg maar één ding: laten zien dat ze de allerbeste is. Tijdens de Spelen in Londen pakte ze zilver in de Laser radiaal-klasse.
Zelf denkt Bouwmeester genoeg progressie te hebben behaald om volgend jaar in Rio goud te halen. 'Het klinkt misschien arrogant, maar ik denk dat ik de allerbeste ben. Ik denk dat ik zelf mijn grootste tegenstander ben. Ik ga er alles aan doen om volgend jaar de gouden medaille te halen,' zegt ze met een glimlach.

De baai van RIO

Zo’n vier maanden per jaar vertoeft Bouwmeester in Brazilië: ‘Het is heel belangrijk voor een zeilster om de locatie te verkennen. Overal zijn de golven anders. Je hebt veel stromingen in het water en de wind veranderd door de bergen, dat moet je allemaal leren kennen,’ legt de 27-jarige zeilster uit.
Bouwmeester, van oorsprong Friezin, woont en traint in Zuid-Holland: ‘Het nationaal trainingscentrum van de nationale zeilploeg zit in Scheveningen, daar heb ik ook een tijdje gewoond. Maar ik heb de liefde van mijn leven ontmoet en daarom woon ik weer in Voorburg.'