Wang: verkoop van ADO Den Haag is onbespreekbaar

ADO-eigenaar Hui Wang
ADO-eigenaar Hui Wang
DEN HAAG - Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, noemt een verkoop van de club onbespreekbaar. De Chinees haalt maandag fel uit in een interview in De Volkskrant, waarvan delen al werden getoond in het tv-programma Studio Voetbal.
'De club wordt niet verkocht. Het hele management kan worden vervangen, ik kan ook weg, maar de club is van Vansen en dat blijft zo', zegt de Chinees van United Vansen. Dat bedrijf nam vorig jaar de Haagse club over, maar sindsdien is de samenwerking ver te zoeken. De club dreigt door het uitblijven van betalingen
te worden en de directie baalde daar openlijk van. Er werd gesproken over cultuurverschillen tussen de Nederlandse clubleiding en de Chinese eigenaren.
Wang zegt tegen de Volkskrant dat hij wacht met zijn investering van 3,7 miljoen euro tot hij de club onder controle heeft. ADO heeft de miljoenen die Wang Hui (53) beloofde, al uitgegeven, maar Wang wil eerst weten waar dat geld aan is opgegaan.

Waarschuwing

De Chinese eigenaar geeft ook een waarschuwing aan de leiding van de Haagse club: 'Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen', aldus Wang.
'Nu zijn mijn leidinggevenden woest. Investeren we in een voetbalclub en dan worden we uitgescholden', ketst Wang terug, die duidelijk laat blijken dat hij de scepter zwaait en niemand anders. 'Net als ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. Ik heb nog een greintje tolerantie. Laten we elkaar in vredesnaam proberen tegemoet te komen.'