Rugbyclub The Bassets wint Teylinger Sportprijs, Ajax-keeper Stan van Bladeren krijgt Talentenprijs

Bassets winnen Teylinger Sportprijs
Bassets winnen Teylinger Sportprijs © Facebook
TEYLINGEN - Het eerste team van rugbyclub The Bassets heeft dinsdagavond de Teylingen sportprijs gewonnen. Ajax-keeper Stan van Bladeren won de LJ Sport Talentenprijs.
De rugbyers uit Sassenheim kregen de jaarlijkse sportprijs uit handen van sportwethouder Bas Brekelmans. De mannen werden in seizoen 2014/2015 ongeslagen kampioen en promoveerden naar het hoogste niveau, de ereklasse. Ook namen de rugbyers de Nationale Beker mee naar huis. 'Een unieke prestatie in de geschiedenis van rugby in Nederland', aldus de jury.
Ajax-keeper Stan van Bladeren won de LJ Sport Talentenprijs. De keeper die bij de A Junioren in het doel staat, kreeg de talentenprijs voor zijn succesvolle overstap naar het betaald voetbal. Stan ging  van het Voorhoutse Foreholte naar Ajax.

'Fluiten is topsport'

De Juryprijs werd uitgereikt aan scheidsrechter Allard Lindhout. De voetbalscheidsrechter uit Warmond behoort tot de top van Nederland en fluit in de eredivisie.‘Het fluiten op het allerhoogste voetbalniveau in Nederland is echt topsport’, stelt de jury. Naast het fluiten van wedstrijden zet Allard zich vol overgave in voor de jeugdscheidsrechters en geeft hij scheidsrechters cursussen in de regio.