Mattijs Manders ad interimdirecteur ADO Den Haag

Mattijs Manders
Mattijs Manders © OrangePictures
DEN HAAG - Mattijs Manders neemt voorlopig de taken van algemeen directeur van ADO Den Haag waar. Hij blijft dit doen tot er een nieuwe directeur is gevonden. Dat is woensdag bekendgemaakt.
Hij volgt Jan Willem Wigt op die dinsdag werd
. Het ontslag van Wigt leidde tot veel boze reacties bij de fans, die zelfs
omdat ze wilden praten met de Chinese grootaandeelhouder.
De bedrijfseconoom Manders is geen onbekende bij ADO Den Haag. Hij was in 2011 al werkzaam in het Kyocera Stadion. Op 1 april van dat jaar werd hij algemeen directeur om na vijf maanden echter alweer af te zwaaien. Hij wilde toen een 'nieuwe uitdaging in het bedrijfsleven' aangaan.

Chaos

De bestuurlijke soap in de leiding van ADO zorgt ook voor onrust op het veld. Trainer Henk Fraser wil zich niet uitspreken over de persoon Wang Hui en de perikelen in de top. Wel laat hij weten dat het werken onder deze omstandigheden niet makkelijk is.
Door bezuinigingen moet hij waarschijnlijk zijn spelersgroep fors inkrimpen, maar er is geen duidelijkheid over de sportieve toekomstplannen van Wang Hui.

Wigt ontslagen

Wigt werd dinsdag ontslagen door Wang. Hij komt niet voor in de plannen van de grootaandeelhouder van de Haagse club. 'Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil. Ik ben erg trots op waar ADO Den Haag op dit moment, financieel en sportief, staat', zei Wigt in een reactie op zijn vertrek.
Volgens Wang was het vertrek onvermijdelijk. 'De wijzigingen die wij moesten aanbrengen in het management waren helaas onvermijdelijk. We denken dat wij met deze wijzigingen een grote volgende stap kunnen maken in het ontwikkelingsproces. United Vansen gaat verder met het opstellen van een succesvol plan voor de lange termijn voor ADO Den Haag. Stabiliteit en ontwikkeling zijn de speerpunten voor de club in de komende tien jaar. ADO Den Haag zal altijd op de steun van United Vansen kunnen rekenen.