Kiki Bertens naar halve finales van tennistoernooi Neurenberg

Fed Cup: Kiki Bertens en captain Paul Haarhuis.
Fed Cup: Kiki Bertens en captain Paul Haarhuis. © Orange Pictures
WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens heeft donderdag de halve finales bereikt van het WTA-toernooi van Neurenberg. De Wateringse zag haar opponente Irina Falconi aan het begin van de tweede set opgeven, nadat de Amerikaanse op het gladde gravel onderuit was gegaan en haar enkel had verzwikt. Bertens had de eerste set met 6-1 gewonnen en stond in de tweede op het punt te serveren bij een achterstand van 1-0.
Bertens en Falconi hadden eigenlijk donderdagochtend al de baan op gemoeten, maar door aanhoudende regenval werd de partij steeds weer uitgesteld. Pas vijf uur later dan de bedoeling was, kon het duel beginnen. De glijpartij van Falconi betekende een vervroegd einde van de partij.
Bertens steekt een week voor de start van Roland Garros in goede vorm. Ze klopte in de tweede ronde Roberta Vinci, de nummer zeven van de wereld uit Italië. De 24-jarige speelster uit Wateringen bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en versloeg in de eerste ronde de Duitse qualifier Tatjana Maria.

Julia Görges

Bertens stuit in de halve eindstrijd op Julia Görges. De Duitse hoefde helemaal niet in actie te komen in de kwartfinales. Lesia Tsoerenko uit Oekraïne gaf al voor de wedstrijd op. Vorige maand bereikte Bertens in Rabat ook de halve finales, waarin ze moest buigen voor Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.