Marinus Dijkhuizen met NAC Breda dicht bij promotie naar eredivisie

NAC-trainer Marinus Dijkhuizen.
NAC-trainer Marinus Dijkhuizen. © Orange Pictures
'S-GRAVENZANDE - Het NAC Breda van trainer Marinus Dijkhuizen uit 's-Gravenzande heeft een goede stap gezet richting de eredvisie. De ploeg uit de Jupiler League won donderdagavond het eerste duel in de play-offs om promotie/degradatie. Op eigen veld werd eredivisionist Willem II met 2-1 verslagen. De Bredanaars kunnen zondag in Tilburg een felbegeerde terugkeer naar de eredivisie afdwingen.
NAC toonde voor eigen publiek karakter door zich na een achterstand terug te knokken in de streekderby tegen Willem II. Voor de thuisploeg kwamen Kevin Brands en Mats Seuntjens tot scoren. Guus Hupperts zorgde vroeg in de wedstrijd voor 0-1.
Vooral voor Willem II was het duel een vreemde aangelegenheid. De nummer zestien van de eredivisie kreeg een dag eerder te horen dat de club in principe op het hoogste niveau blijft, ongeacht het resultaat van het tweeluik tegen NAC. De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente wegens financieel wanbeleid terugzetten naar de Jupiler League, waardoor de Tilburgse ploeg ook komend seizoen gewoon op het hoogste niveau actief kan zijn.

Zonder fans

De Brabantse streekderby werd op last van de lokale autoriteiten zonder fans van Willem II afgewerkt. Zondag bij de return in Tilburg zijn evenmin supporters van NAC Breda welkom.