Leon de Kogel helpt Go Ahead Eagles terug naar eredivisie

Leon de Kogel scoort tijdens De Graafschap - Go Ahead Eagles.
Leon de Kogel scoort tijdens De Graafschap - Go Ahead Eagles. © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - Go Ahead Eagles speelt volgend seizoen weer in de eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning promoveerde zondag naar het hoogste niveau, door De Graafschap in de return van de finale in de play-offs op 1-1 te houden. Geboren Alphenaar Leon de Kogel tekende voor de gelijkmaker. Na de riante zege donderdag voor eigen publiek in Deventer (4-1) was dat voor de Eagles ruim genoeg om feest te mogen vieren.
De Graafschap startte furieus in de jacht op doelpunten en kwam in de 28ste minuut op voorsprong via Piotr Parzyszek. Leon de Kogel bracht Go Ahead kort voor rust echter langszij, waardoor de opdracht voor de thuisclub wel heel zwaar werd. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer.
De Graafschap zakt na een jaar op het hoogste niveau in principe weer terug naar de Jupiler League, al blijft dat voorlopig onzeker vanwege de complexe situatie rond FC Twente.


Spelers aangevallen
De spelers van Go Ahead Eagles werden direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen De Graafschap op het veld aangevallen. Fans van de 'Superboeren' klommen vanaf de tribunes over de boarding en raakten slaags met de feestvierende spelers uit Deventer.


Over en weer werden rake klappen uitgedeeld. Met hulp van stewards en politieagenten werden de voetballers naar de catacomben van De Vijverberg geleid. Voor De Graafschap is het verblijf in de eredivisie in principe na een jaar al weer voorbij, al blijft dat voorlopig onzeker door de complexe situatie rond FC Twente.