Terugblik amateurvoetbal: Dennis van der Plas (Quick Boys) ontdekking van het seizoen

DEN HAAG - Het amateurvoetbalseizoen zit er alweer op en daarom blikt de sportredactie van Omroep West terug op het turbulente seizoen. Vandaag is het de beurt aan Haniff Harharah.
Paspoort

Naam:
Haniff Harharah

Woonplaats:
Alphen aan den Rijn

Leeftijd:
29

Functie:
Redacteur/verslaggever

Twitter:

Speler van het seizoen:

Dennis van der Plas. Heeft alles in zich wat een centrumverdediger moet hebben: bravoure, rust aan de bal en bovenal het vermogen om een spits uit te schakelen. Debuteerde op 21-jarige leeftijd als basisspeler en vanaf dat moment verloor Quick Boys geen wedstrijd meer. De veelzeggende cijfers: 21 duels, 57 punten, nul nederlagen en slechts 9 tegengoals. Dat bekroonde de ontdekking van het seizoen met de openingstreffer in het kampioensduel.

Verrassing van het seizoen:

Excelsior Maassluis. De parallellen met het sprookjesverhaal van Leicester City zijn snel getrokken. Een kampioenschap dat vooraf werkelijk door niemand werd verwacht, maar tegelijkertijd gunt iedereen de Maassluizenaren het van harte. Nou ja, misschien behalve bij de

Teleurstelling van het seizoen:

IJsselmeervogels. Met één van de hoogste begrotingen - zo niet de hoogste - mijlenver verwijderd van promotie naar de tweede divisie. En dan te bedenken dat
(de huidige hoofdtrainer van hoofdklasser Noordwijk) het seizoen ervoor al na twee wedstrijden moest wijken voor oud-ADO Den Haag-trainer
. Die op zijn beurt afgelopen jaargang werd ontslagen.

Beste wedstrijd van het seizoen:

VVSB - FC Emmen. Het ligt voor de hand om FC Den Bosch - VVSB te kiezen, maar dan zou je eerder denken aan de mooiste in plaats van de beste wedstrijd. Wat VVSB tegen eerstedivisionist FC Emmen liet zien, was minstens net zo indrukwekkend als twee ronden later bij FC Den Bosch. Met één belangrijk verschil: de Drentse profs werden bij vlagen weggespeeld.

Top:

Wilfred van Leeuwen, met in zijn kielzog Jan Zoutman. De één vanwege het feit dat hij een historische prestatie leverde door met VVSB de halve finale van het KNVB Bekertoernooi te bereiken, waarvoor hij werd beloond met de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer. De ander omdat die zijn reputatie als kampioenenmaker waarmaakte door Quick Boys na twaalf jaar weer een titel te bezorgen.

Flop:

Rijnsburgse Boys, dat niet naar de derde divisie promoveerde en bijna het hele seizoen erbarmelijk speelde. En Geraldo Alberto Antonio als goede tweede. Binnengehaald als het grote talent van AZ en PSV, maar al binnen drie maanden alweer verdwenen van het strijdtoneel.

Moment van het seizoen:

De gestopte strafschop van Edwin der Sar tijdens
. Een droomscenario bij de eenmalige
, dat herinneringen oproept aan zijn
van 2008. De climax van een
.