Tennis: Reuzensprong Kiki Bertens op wereldranglijst

Kiki Bertens wint WTA- toernooi Nürnberg
Kiki Bertens wint WTA- toernooi Nürnberg © OrangePictures
WATERINGEN - De Wateringse Kiki Bertens heeft door haar toernooiwinst in Neurenberg een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst. De 24-jarige tennisster vond haar naam maandag terug op de 58e plaats, 31 plekken hoger dan vorige week. Bertens vierde afgelopen week op het Duitse gravel haar tweede titel op de WTA Tour.
De kopvrouw van het Nederlandse Fed Cupteam won in Neurenberg zeven partijen op rij, twee in de kwalificaties en vervolgens vijf in het hoofdtoernooi. Bertens had ook succes in het dubbelspel, waarin ze met haar Zweedse partner Johanna Larsson eveneens de titel pakte. De tennisster is daardoor vol zelfvertrouwen naar Parijs gereisd, waar ze het in de eerste ronde van Roland Garros moet opnemen tegen Angelique Kerber. De Duitse is de nummer drie van de wereld.
De Westlandse bereikte drie jaar geleden haar hoogste positie op de mondiale ranglijst, 41e. In de top van de ranking, aangevoerd door Serena Williams, veranderde afgelopen week niets. De Amerikaanse gaat in Parijs op jacht naar haar 22e grandslamtitel. Daarmee zou Williams op gelijke hoogte komen met de Duitse Steffi Graf. Begin dit jaar greep de 34-jarige Amerikaanse net naast haar 22e titel. Williams bereikte weliswaar de finale van de Australian Open, maar daarin moest ze verrassend buigen voor Kerber.