Kiki Bertens stunt op Roland Garros

WATERINGEN - De Wateringse Kiki Bertens heeft op Roland Garros voor een ware sensatie gezorgd. De 24-jarige tennisster versloeg dinsdag de nummer drie van de wereldranglijst en winnares van de Australian Open Angelique Kerber. In Parijs won Bertens van de Duitse in drie sets (6-2,3-6, 6-3).
Bertens domineerde in de eerste set en won die binnen een half uur. Daarna kwam Kerber sterk terug. Bertens kon één break wegwerken, maar een tweede was teveel. Een snelle voorsprong in de derde set was daarna genoeg om alsnog voor de grootste zege uit haar loopbaan te zorgen.
'Ik moest heel agressief spelen tegen Kerber', zei Bertens na afloop van de wedstrijd. Ze miste twee matchpoints. De derde was wel raak. 'Ik was heel nerveus. Ik ben blij dat ik het derde matchpoint wel maakte.'

Bertens in vorm

Dat de vorm aanwezig is bij Bertens bewees zij afgelopen week door het WTA-toernooi van Neurenberg te winnen. In Duitsland toonde Bertens al in staat te zijn om grote namen te verslaan. Zo versloeg ze de Italiaanse Roberta Vinci, de nummer zeven van de wereld.