Terugblik amateurvoetbal: Een jaar om snel te vergeten voor FC Lisse

DEN HAAG - Het amateurvoetbalseizoen zit er alweer op en daarom blikt de sportredactie van Omroep West terug op het turbulente seizoen. Vandaag is het de beurt aan Willem van Zuilen.
Paspoort

Naam:
Willem van Zuilen

Geboorteplaats:
Leiden

Leeftijd:
56

Functie:
Verslaggever/ Commentator

Twitter:
@willemvanzuilen
Speler van het seizoen:  Robbert Susan, omdat hij als stofzuiger kan spelen en hij is de aanjager met een goede pass in de benen.
Verrassing van het seizoen: Excelsior Maassluis, vorig jaar nog strijdend tegen degradatie en dit jaar kampioen worden met een geweldige serie aan gewonnen wedstrijden en daar komt nog bij dat er zes à zeven jongens uit de eigen opleiding daar in het eerste lopen.
Teleurstelling van het seizoen: Rijnsburgse Boys, vanwege het niet halen van de tweede divisie. Elk jaar zitten ze bij de eerste vijf en het jaar dat het moet, worden ze achtste. En verder FC Lisse stelde mij ook erg teleur, omdat ze nog in de promotie/degradatie wedstrijden moeten gaan spelen. Het zat dit jaar Lisse ook wel erg tegen: teammanager Han de Haan overleed, Arjan van der Laan stapte op als trainer, de nieuwe teammanager stapte ook op ging naar Oegstgeest. Kortom een jaar om snel te vergeten. Alles wat tegen kon zitten bij Lisse heeft tegen gezeten.  

Beste wedstrijd van het seizoen: Quick Boys – VV Noordwijk, vanwege de sfeer, de ambiance en er zat een apart tintje aan door Jaap van Duijn. Van Duijn, voorheen Quick Boys, scoorde tegen zijn grote liefde Quick Boys en bood hij zijn excuses aan tegen de teammanager van Quick Boys voor zijn doelpunt.
Top: Toch Katwijk, als promovendus gelijk kunnen meedraaien bovenin en meedoen om het kampioenschap. Als je net terug bent op het hoogste niveau en dan gelijk mee doet om de prijzen is echt goed.  

Flop: Uitschakeling van ADO Den Haag tegen amateurploeg Genemuiden, het is bekervoetbal dat gebeurd, maar het mag gewoon ADO Den Haag niet overkomen.
Moment van het seizoen: Ik twijfel, het kampioenschap van Quick Boys- Delta Sport en de ontlading daarbij was mooi, maar ik kies toch voor de terugkeer van Van der Sar. Ook al verdient het communiceren van VV Noordwijk niet de schoonheidsprijs. Het werd uiteindelijk een prachtige dag en een prachtig moment en het gaf ook de grootheid van Van der Sar aan.