Terugblik amateurvoetbal: FC Utrecht - VVSB, een belevenis om nooit meer te vergeten

DEN HAAG - Het amateurvoetbalseizoen zit er alweer op en daarom blikt de sportredactie van Omroep West terug op het turbulente seizoen. Vandaag is het de beurt aan Herman Nanninga.
Paspoort

Naam:
Herman Nanninga

Geboorteplaats:
Scheveningen

Leeftijd:
49

Functie:
Verslaggever Sport

Twitter:
@HermanNanninga

Speler van het seizoen:

Voor mij geen speler die er enorm uitsteekt dit seizoen, maar meer een collectief. Excelsior Maassluis maakte dit seizoen op mij een ijzersterke indruk. Het is niet echt een ploeg met uitblinkers. De ploeg is de uitblinker.

Verrassing van het seizoen:

Het kampioenschap in de Topklasse van Excelsior Maassluis. Na een heel matig begin (3 punten uit de eerste 6 wedstrijden) zet de ploeg uit Maassluis een waanzinnige reeks neer van  25 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is echt heel knap en dan word je ook terecht kampioen en laat je alle (zogenaamde) grootmachten van het amateurvoetbal achter je.

Teleurstelling van het seizoen:

Katwijk, dat als promovendus een geweldig seizoen kent in de Topklasse, verspeelt op de laatste speeldag het kampioenschap door de nederlaag tegen HHC Hardenberg. Alles op De Krom was klaar voor een kampioensfeest, de t-shits met ‘Katwijk Kampioen Topklasse 2015-2016’ waren al klaar. Maar na 90 minuten voetbal konden die t-shits, net als alle slingers de prullenbak in.

Beste wedstrijd van het seizoen:

Ik weet niet of het de beste wedstrijd van het seizoen was, maar voor mij staat de wedstrijd Excelsior Maassluis – FC Lisse bovenaan het lijstje. Dat heeft vooral te maken met het scoreverloop. Lisse op voorsprong, Maassluis op voorsprong, dan Lisse weer op voorsprong en uiteindelijk in de slotminuten maakt Excelsior Maasluis nog de gelijkmaker en de winnende. Lisse had op dat moment de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en ze waren heel dicht bij een stunt. Na afloop van die wedstrijd sprak ik met Kevin Vink, en hij nam op dat moment het woord ‘kampioenschap’ in de mond. Ikzelf twijfelde daaraan, maar Vink heeft uiteindelijk dus toch gelijk gekregen.

Top:

De manier waarop Dick Schreuder aan het werk is bij Katwijk. Ik vind het bijzonder knap hoe hij Katwijk, na de degradatie uit de Topklasse, in één seizoen terugbrengt naar de Topklasse en het seizoen daarop bijna kampioen wordt. Ik krijg de indruk dat Schreuder een echte professional is, die exact weet waar ie mee bezig is. Het zou mij niet verbazen als Dick binnenkort ergens in het betaalde voetbal opduikt. Misschien wel samen met zijn broer Alfred. Die combinatie werkt bij de Koemannetjes ook behoorlijk goed.
Flop:
Dat het FC Lisse, maar niet lukte zijn thuiswedstrijden te winnen. Pas op 9 april werd er eindelijk in eigen huis gewonnen. Of het toeval is of niet: in die wedstrijd tegen ONS Boso Sneek, die met 2-1 werd gewonnen,  maakte de afgezwaaide Kevin Winter zijn rentree bij FC Lisse.

Moment van het seizoen:

De halve finale om de KNVB-Beker, FC Utrecht – VVSB. Ik deed tijdens deze wedstrijd verslag vanuit het VVSB-vak. Een belevenis om nooit meer te vergeten. Het moment dat de spelers het veld opkwamen, de fakkels die aangingen en het enthousiasme van de VVSB-aanhang. Ik kreeg er af en toe kippenvel van. Het allermooiste moment was misschien wel de ovatie de de VVSB-spelers na afloop kregen. Niet alleen van de eigen aanhang, maar ook van de supporters van FC Utrecht.