Pelle Rietveld gaat in Götzis voor olympisch ticket op meerkamp: 'Ik wil waardig afscheid nemen'

Pelle Rietveld.
Pelle Rietveld. © Orange Pictures
ZOETERMEER - Voor Pelle Rietveld is het komend weekend erop of eronder. De Zoetermeerse meerkamper gaat in het Oostenrijkse Götzis een ultieme poging doen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 'Dat zal niet lukken zonder mezelf te verrassen', verklaart Rietveld tegenover Studio Alphen, mediapartner van Omroep West.
Het evenement in Götzis geldt als een prestigieuze internationale atletiekwedstrijd, exclusief voor meerkampers. Voor de 31-jarige Rietveld is het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste kans op een olympisch startbewijs. Desondanks zegt de Zoetermeerder niet bezig te zijn met het bereiken van de Spelen.
'Het woord Rio is voor mij een riskante afleiding', verklaart de voormalig Nederlands meerkampkampioen indoor en outdoor. 'Ik wil genieten van het feit dat dit mijn laatste seizoen is. In Götzis kunnen gekke dingen gebeuren. Die moeten ook gebeuren, wil ik denken aan een EK of WK of Olympische Spelen. Ik wil vooral waardig afscheid nemen.'


Olympische limiet
De olympisch limiet op de meerkamp ligt op 8145 punten. Dat is lager dan zijn persoonlijk record (8204), maar door blessures bleef Rieveld het afgelopen jaar ver verwijderd van zijn oude niveau. Hij moet 8030 punten halen om zich te kwalificeren voor de EK atletiek, die begin juli in Amsterdam worden gehouden.