Tennisster Kiki Bertens klopt Giorgi en kan Rio ruiken

Kiki Bertens wint
Kiki Bertens wint © ANP
DEN HAAG - Kiki Bertens heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. De Wateringse klopte in de tweede ronde van het grand slam-toernooi de Italiaanse Camila Giorgi met 6-4, 6-1. In de eerste ronde was Bertens verrassend te sterk voor de nummer 3 van de wereldranglijst Angelique Kerber.
De zege kwam Bertens toe. Haar tegenstandster zette Nederlands beste tennisvrouw weliswaar regelmatig onder druk, maar Bertens speelde zich daar goed onderuit. Ze liet Giorgi lopen en op de juiste momenten sloeg ze toe.
De eerste set was nog spannend. Giorgi maakte weinig fouten en bleef lang in het spoor van de Nederlandse. Op 5-4 voor Bertens had Giorgi zelfs een kans de stand gelijk te trekken, maar even later was de set toch voor Bertens.

Lichtje uit

Dat setverlies bleek het einde van de Italiaanse tegenstand. Giorgi begon meer en meer fouten te maken en leverde haar servicebeurten allemaal in. Bertens niet. Ze serveerde goed en binnen de kortste keren was de winst binnen.
Met de overwinning zet Bertens niet alleen de volgende stap naar een mooi resultaat in dit toernooi, ook komt plaatsing voor de Olympische Spelen ineens erg dichtbij. Daarvoor moet Bertens nog één ronde winnen.

Kasatkina

Daria Kasatkina is haar volgende tegenstandster. De pas 19-jarige Russische, als 29ste geplaatst in Parijs en de nummer 32 van de wereld, versloeg donderdag in de tweede ronde de Française Virginie Razzano in drie sets: 3-6, 6-1, 6-3.