Delta Lloyd Regatta: Lilian de Geus en Rutger van Schaardenburg in vorm

Lilian de Geus.
Lilian de Geus. © Pedro Martinez
DEN HAAG - Op de derde zeildag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn Rutger van Schaardenburg en Lilian de Geus naar de leidende positie in het klassement gestegen. De twee Haagse olympiërs konden donderdag in de matige wind op het IJsselmeer flink wat progressie boeken.
kwam in de Laserklasse twee keer als tweede over de finish. De
, eerder deze maand, heeft in de rangschikking een marge van acht punten op de Zuid-Koreaan Ha Jee-min.
Windsurfster De Geus klom van de vierde naar de eerste plek dankzij een sterke reeks: zesde, tweede, zevende. De nummer drie van het laatste WK heeft een voorsprong van twee punten op de Poolse Zofia Klepacka.

Marit Bouwmeester

In de Laser Radial behield Europees kampioene Marit Bouwmeester de eerste plaats. De Voorburgse ging donderdag als eerste en tweede over de finish. Ook windsurfer Dorian van Rijsselberghe bleef ruim aan kop dankzij een goede serie: zevende, tweede, tweede.
'Onze olympiagangers staan er goed voor', zei Maurits Hendriks, de chef de mission van sportkoepel NOC*NSF. Hij was donderdag een aandachtige toeschouwer in Medemblik. 'We doen in Rio in acht klassen mee. Dat is één meer dan waar we vooraf op hadden ingezet. Het doel is vier medailles en vanuit het Watersportverbond zijn de geluiden zo dat we daar nog steeds vanuit gaan.'