Beachvolleybal: Nummerdor en Varenhorst nemen revanche voor WK-finale

Christiaan Varenhorst in Moskou.
Christiaan Varenhorst in Moskou. © FIVB
DEN HAAG - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zondag het grandslamtoernooi in Moskou gewonnen. Het Haagse duo moest in de beslissende derde set vier matchpoints wegwerken tegen de Braziliaanse wereldkampioenen Alison Cerrutti en Bruno Oscar Schmidt om op het eerste eigen matchpoint toe te slaan voor het goud: 21-19, 7-21, 17-15.
Nummerdor en Varenhorst kwamen in de eerste set snel op grote achterstand (3-7), maar wisten die nog knap om te buigen naar setwinst. Ze kwamen in de tweede set helemaal niet voor in het stuk. In de derde set stevenden de Brazilianen af op de winst. De wereldkampioenen kwamen als eerste op matchpoint (14-11), maar het Nederlandse team knokte zich wederom knap terug.

Ondanks de zege was Nummerdor niet tevreden over het spel. 'Het was gewoon slecht. Het was een verschrikkelijke wedstrijd', stelde hij onomwonden. 'We zochten naar antwoorden en vonden een oplossing maar ik weet nog steeds niet welke', verzuchtte zijn jongere partner Varenhorst.

Wereldtitel

De finale in Moskou was een herhaling van de zinderende WK-finale vorig jaar in Den Haag toen Nummerdor en Varenhorst vijf matchpoints kregen en toch naast de wereldtitel grepen. 'Het niveau van beide teams in de WK-finale was veel hoger maar dat doet er nu niet toe', reageerde Nummerdor, die zich vooral gelukkig prijsde dat het was gelukt om de ongenaakbare Braziliaanse wereldkampioenen te verslaan.

Alison en Bruno wonnen dit seizoen al vier toernooien en zijn de favorieten voor het olympisch goud komende zomer in eigen land. 'Het is een fantastische kans om tegen hen te spelen om uit te proberen wat werkt en wat niet. Het is voor het zelfvertrouwen fantastisch om van hen te winnen.'