Rijnsburgse Boys straft vertrekkende Van Eeuwijk om zaalvoetbal

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft voetballer Martin van Eeuwijk op non-actief gesteld. De Lissenaar heeft met zijn zaalvoetbalactiviteiten op het hoogste Nederlandse niveau herhaaldelijk een contractueel verbod daarop geschonden.
Rijnsburgse Boys strafte Van Eeuwijk twee weken geleden onder andere met een fikse boete. 'De Uien' liepen door de verliespartij tegen GVVV (2-1) promotie naar de tweede divisie mis en kregen na afloop een tip dat Van Eeuwijk de avond ervoor met 't Knooppunt had gezaalvoetbald in de play-offs om het Nederlands kampioenschap.
Van Eeuwijk werd al eerder 'betrapt' nadat hij vorig seizoen ook al een boete kreeg toen werd ontdekt dat hij toch zaalvoetbalde tegen afspraken met Rijnsburgse Boys in. Volgens Rijnsburgse Boys-voorzitter Ad Hendriksen tegenover het Leidsch Dagblad beloofde Van Eeuwijk toen beterschap, maar heeft hij geen woord gehouden.

Puntengeld

'Martin heeft zijn teamgenoten benadeeld: zij zijn puntengeld misgelopen. En zijn trainer, die door de voordeur had willen vertrekken met promotie. Ook sponsors en supporters zijn de dupe geworden van zijn gedrag.'