Noordwijk-trainer Corneille hekelt KNVB en stuurt tweede elftal naar Hardenberg

Noordwijk - Dogan Corneille
Noordwijk, Dogan Corneille © OrangePictures
NOORDWIJK - Noordwijk treedt woensdagavond tijdens de kwartfinale van KNVB-beker voor amateurs tegen HHC Hardenberg aan met het tweede elftal. Trainer Dogan Corneille wil met het oog op zaterdag, als Noordwijk zich in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH kan plaatsen voor de derde divisie, geen enkel risico op blessures of schorsingen lopen. Corneille is niet te spreken over de planning van de voetbalbond. ‘Ik vind het ‘not done’’, reageert Corneille geïrriteerd.
Het liefst speelt Corneille de kwartfinale tegen Hardenberg na de returnwedstrijd tegen ASWH. ‘Noodgedwongen moet ik nu andere spelers meenemen naar Hardenberg’, vervolgt Corneille, die wel de mogelijkheid heeft om zijn sterkste elftal te laten starten, maar daar recentelijk de nadelen van heeft ondervonden, toen Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine in de bekerwedstrijd tegen Quick de rode kaart kreeg en zodoende drie wedstrijden werd geschorst. Hij mist daardoor het tweeluik tegen ASWH.
De KNVB is op de hoogte van de wens van Noordwijk, maar ziet geen reden de kwartfinale tegen Hardenberg te verplaatsen. ‘Er zit voldoende tijd tussen de wedstrijden om uit te rusten’, klinkt de reactie van de bond. ‘De KNVB gaf ook aan dat andere ploegen bij het verplaatsen van de wedstrijd op ons moeten wachten. Kom op zeg, we praten over een week’, zegt Corneille.

Stunt van het jaar
Noordwijk-trainer Corneille acht zijn tweede elftal niet kansloos tegen topklasser Hardenberg. ‘Het wordt in principe een moeilijke opgave, maar er is altijd een kans’, zegt trainer Corneille. ‘De selectie van Hardenberg komt net terug van een tripje. Het zou wel de stunt van het jaar zijn als we daar winnen met het tweede.’