Kiki Bertens: 'Speelde zonder spanning in vierde ronde Roland Garros'

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens vindt het 'helemaal super' dat ze de kwartfinale van Roland Garros heeft bereikt. De 24-jarige Wateringse versloeg woensdag de Amerikaanse Madison Keys in de vierde ronde met 7-6, 6-3.
'Ik speelde vandaag eigenlijk zonder spanning. Toch had ik het in de eerste set moeilijk met Madison. Gelukkig won ik de tiebreak en pakte ik daarmee de eerste set. Mijn eerste service was de hele partij goed en tijdens de rally liet ik haar veel lopen. Daardoor kon ik druk op haar houden en won ik uiteindelijk de partij', reageerde Bertens bij de NOS
.
In de kwartfinales neemt de Wateringse het op tegen Timea Bacsinszky. De als achtste geplaatste Zwitserse zette de als negende geplaatste Amerikaanse Venus Williams aan de kant (6-2, 6-4). 'Ik ga gewoon mijn best doen en ervan genieten', aldus Bertens.

Dubbelspel

Naast het enkelspel is ze ook nog actief in het dubbelspel. Ze speelt met haar Zweedse partner Johanna Larsson woensdagmiddag tegen het Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic.
Bertens: 'Fysiek gaat het nog steeds goed. Mijn fysiotherapeut vond het verstandig om uit voorzorg mijn kuit en enkel in te tapen. Mijn kuit zit een beetje vast, maar dat gaat wel goed. Ik ga in ieder geval lekker de dubbel spelen en zorg ervoor dat ik morgen ook weer een goed wedstrijd kan spelen in het enkelspel.'