Kiki Bertens strijdend ten onder tegen Serena Williams op Roland Garros

De droom van Kiki Bertens is voorbij: ze verliest tijdens de halve finale van Roland Garros van Serena Williams.
De droom van Kiki Bertens is voorbij: ze verliest tijdens de halve finale van Roland Garros van Serena Williams. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale te halen van Roland Garros. Ze verloor in de halve finale met 7-6 6-4 van de nummer één van de wereld, Serena Williams.
Bertens kwam in Parijs goed uit de startblokken. Ze brak meteen de eerste servicebeurt van de Amerikaanse. Williams knokte zich terug tot 5-5. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen in de eerste set. De nummer één van de wereld was in die tiebreak net wat scherper: 9-7.
Aan het begin van de tweede set herpakte de Wateringse zich goed; ze brak Williams weer: 2-0. Maar de powertennisster uit Amerika deed dat een game later bij Bertens, waardoor ze terugkwam tot 2-2. Ook bij 3-3 werd de service van de Wateringse gebroken, waarna Williams de wedstrijd kon uitspelen: 6-4. 'Ik was heel dichtbij, maar het is helaas niet gelukt. Je speelt toch tegen de nummer één van de wereld. Ik ben heel trots op mezelf. Ik had heel veel pijn, maar ik heb gelukkig wel kunnen genieten van de halve finale. Helaas heb ik het net niet gered', zegt Kiki Bertens na haar uitschakeling tegen NOS.

Kuitblessure

Tijdens de wedstrijd was te zien dat Bertens last had van haar kuitblessure. Die liep ze op in de kwartfinale tegen Bacsinszky. Af en toe liep ze niet op dropshots of korte ballen. Vooraf was ook lange tijd onduidelijk of Bertens wel zou spelen.
Met het behalen van de halve finale doet Bertens niet alleen op de wereldranglijst goede zaken, ook financieel maakt ze een flinke klapper. Ze wint een half miljoen euro.