Bertens gaat voor Wimbledon en Olympische Spelen

Coach Raemon Sluiter en Kiki Bertens
Coach Raemon Sluiter en Kiki Bertens
WATERINGEN - Kiki Bertens maakt zich op voor deelname aan Wimbledon en de Olympische Spelen. 'We gaan ervan uit dat het gaat lukken, maar spannend wordt het wel,’ zei de Westlandse tennisster dinsdag in Rosmalen over haar kuitblessure die ze heeft overgehouden aan haar optreden op Roland Garros.
Wimbledon begint op 26 juni en het herstel van het scheurtje in haar kuit duurt nog ongeveer twee weken. ‘Ik kan pas gaan trainen als ik er geen last meer van heb. Ik moet nu rusten en kijken hoe het herstelt,’ aldus de Wateringse. Bertens weet niet wat voor invloed de blessure heeft op de rest van het seizoen: ‘Het enige dat ik wil, is weer zo snel mogelijk fit op de baan staan.’
Het is onduidelijk wanneer het scheurtje is ontstaan, legde Bertens op de persconferentie uit. Na haar winst in de kwartfinale in Parijs op Timea Bacsinszky is een echo gemaakt, maar daarop was geen schade te zien. In de halve finale tegen Serena Williams speelde Bertens met pijnstillers. Bij een MRI-scan maandag in Nederland werd de blessure ontdekt. ‘Ik heb pijn gehad op de baan, maar heb geen spijt dat ik de wedstrijd heb uitgespeeld.'

Wedstrijdritme

Bertens wilde in Rosmalen spelen en een week later op Mallorca. In de week vóór Wimbledon stond een training gepland. Ze dreigt nu zonder wedstrijdritme op het 'heilige' gras in Londen te verschijnen. Haar trainer Raemon Sluiter heeft zaterdag direct contact opgenomen met de directie van het toernooi in het Engelse Eastbourne om te kijken of ze een wildcard kan krijgen als haar herstel voorspoedig verloopt. ‘Als het herstel doorzet, is het wel fijn om nog wat wedstrijden op gras te spelen’, aldus Sluiter.
Omdat Bertens komende zomer aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (die 5 augustus starten) wil deelnemen, laat ze wel enkele WTA-toernooien schieten. Bertens dwong kwalificatie voor het toernooi afgelopen weken af door haar prestaties in Parijs en de daarmee gepaard gaande reuzensprong op de wereldranglijst. 'De Olympische Spelen zitten nu in het schema. Als sporter wil je daar toch graag naartoe', besluit Sluiter.