Amateurvoetballers mogen ook in winterstop naar andere club

Johan Plat, Martijn Tjon-A-Njoek en Stefan Stefan tijdens Katwijk - FC Rijnvogels.
Johan Plat, Martijn Tjon-A-Njoek en Stefan Stefan tijdens Katwijk - FC Rijnvogels. © Orange Pictures
DEN HAAG - In het amateurvoetbal is het komend seizoen voor spelers voor het eerst mogelijk om in de winterstop van club te ruilen. Het gaat alleen om spelers die een contract hebben met een club. Zij kunnen van 3 januari tot 31 januari naar een andere club overschrijven, dat maakte de KNVB donderdag bekend.
De  nieuwe regel komt voort uit de veranderde competitie-opzet, waarbij het amateurvoetbal en het betaald voetbal nauwer met elkaar verbonden wordt. Het nieuwe model bestaat uit de eredivisie, de eerste divisie, de tweede divisie, twee derde divisies en vier hoofdklassen.
Waar spelers uit het amateurvoetbal eerder alleen in de zomer (tot en met 31 augustus) een mogelijkheid hadden om van club te veranderen, kunnen zich nu tijdens ook in de winterperiode overschrijven naar een andere club. De nieuwe regel van de KNVB geldt alleen voor spelers met een contract.
Voor spelers die geen contract hebben, verandert niets. Zij kunnen zich na afloop van een seizoen uitschrijven bij een club en moeten zich voor 15 juni bij hun nieuwe club hebben ingeschreven.
Komend seizoen komen Katwijk en VVSB uit Noordwijkerhout uit in de nieuwe Tweede Divisie.