Drie Haagse beachvolleybalteams zeker van deelname aan Olympische Spelen in Rio

DEN HAAG - Drie Haagse beachvolleybalteams hebben zich officieel voor de Olympische Spelen geplaatst. De twee mannenduo's Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst en het vrouwenkoppel Marleen van Iersel en Madelein Meppelink danken hun kwalificatie aan hun plaats op de wereldranglijst die zondag officieel werd vastgesteld.
De regerend wereldkampioenen plus de eerste vijftien teams op de wereldranglijst van zondag mogen naar Rio de Janeiro. Brouwer en Meeuwsen staan op de ranglijst tweede, Nummerdor en Varenhorst vijfde. Op de wereldranglijst van de vrouwen staan Van Iersel en Meppelink zesde.

Het olympische beachvolleybaltoernooi op de wereldberoemde Copacabana telt bij de mannen en de vrouwen 24 teams. De resterende tickets worden de komende weken verdeeld. Op 9 juli vindt de loting plaats. Het toernooi begint op 6 augustus en de medailles worden op 17 en 18 augustus verdeeld.

Debuteren

Alexander Brouwer (26), Robert Meeuwsen (28) en Christiaan Varenhorst (26) debuteren op de Spelen. Voor de 39-jarige Nummerdor worden het zijn vijfde Spelen. Als zaalvolleyballer speelde hij met Oranje mee in Sydney (2000) en Athene (2004). Als beachvolleyballer greep hij met zijn toenmalige partner Richard Schuil net naast de medailles in Peking (2008) en Londen (2012).
Marleen van Iersel en Madelein Meppelink gaan voor de de tweede keer naar de Zomerspelen, maar zijn speelden vier jaar geleden met een andere partner.