ADO Den Haag en Vitesse zijn eruit; Henk Fraser tekent definitief voor twee jaar in Arnhem

DEN HAAG - ADO Den Haag en Vitesse hebben een akkoord bereikt over een afkoopsom van trainer Henk Fraser. De trainer tekent voor twee seizoenen en wordt maandagmiddag gepresenteerd.
Vitesse meldde zich vorige week in Den Haag voor Fraser. Algemeen directeur Joost de Wit wilde graag, onder het genot van een kopje koffie, nader kennis maken met Fraser. Vrijdag werd bekend
. Afgelopen weekend onderhandelde ADO-directeur Mattijs Manders met de directie van Vitesse. Maandagochtend kwam er witte rook.
Fraser vertrekt na tweeënhalf jaar hoofdtrainerschap bij ADO Den Haag naar Vitesse. De laatste weken liet hij weten ‘not amused’ te zijn over de gang van zaken rond zijn technische staf.

Van Zwam

De irritatie kwam bij Fraser tot stand toen hij hoorde dat ADO Den Haag het contract van trainer Van Zwam niet wilde verlengen. ‘Ik vind dat ik invloed moet hebben op de samenstelling van mijn staf. Dat Van Zwam via de telefoon te horen krijgt dat ADO Den Haag niet met hem verder gaat, vind ik storend’, liet Fraser eerder optekenen.
In Arnhem is Fraser de opvolger van Rob Maas.