Noordwijk grijpt weer naast prijs, verlies in landelijke bekerfinale

Noordwijk-trainer Dogan Corneille
Noordwijk, Dogan Corneille © OrangePictures
NOORDWIJK - VV Noordwijk heeft dinsdagavond ook de laatste kans op een prijs dit seizoen verspeeld. De club liet de finale van de landelijke beker in het amateurvoetbal op schlemielige wijze uit handen glippen: in Staphorst werd na verlenging met 6-3 verloren van de plaatselijke voetbalclub.
Noordwijk stond na twee minuten al op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Borsboom. Binnen een kwartier was het 0-2 door een eigen doelpunt van De Jong van Staphorst.
Kort voor rust kwam de club uit Overijssel terug in de wedstrijd door twee goals binnen twee minuten. Na precies een uur spelen maakte Borsboom de derde voor Noordwijk.

Blessuretijd fataal

Lange tijd leek het erop alsof de club uit Noordwijk de beker binnen had, maar in de blessuretijd maakte Staphorst toch nog gelijk. Noordwijk was daarna de kluts kwijt en in de eerste minuut van de verlenging kwamen de Staphorsters voor het eerst op voorsprong. De Overijsselse club staat bekend als mentaal weerbaar en is thuis altijd sterk, en dat bleek ook dinsdagavond.
In het vervolg van de verlenging kwam Noordwijk de klap niet meer te boven en wist Staphorst de score nog op te voeren naar 6-3.

Hoofdklasse

Noordwijk greep begin deze maand naast een plaats in de Derde Divisie, de nieuwe naam voor de Topklasse, en speelt daarom volgend seizoen in de Hoofdklasse.
Scoreverloop Staphorst-Noordwijk:
0-1 Borsboom (2)
0-2 De Jong (13/eigen doelpunt)
1-2 Timmerman (39)
2-2 Mijnheer (41)
2-3 Borsboom (60)
3-3 Van 't Ende (90+2)
4-3 Brakke (91)
5-3 Brakke (113)
6-3 Kin (117)