Leidschendam-Voorburg wil tijdrit wielerronde Eneco Tour

Zoetermeerder Dylan van Baarle.
Dylan van Baarle in de Ronde van Vlaanderen © Cannondale-Garmin Pro Cycling Team
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De tijdrit van de wielerwedstrijd Eneco Tour moet naar Leidschendam-Voorburg komen. Dat wil de gemeente. Leidschendam-Voorburg is in gesprek met de organisatie van de World Tour-wedstrijd over de komst van de 'race tegen de klok' in 2017.
De tijdrit zou moeten plaatsvinden in het Huygenskwartier in Voorburg. Een symbolische plek voor een tijdrit; het slingeruurwerk werd uitgevonden door Christiaan Huygens. En zijn vader heeft het Huygens' Hofwijck in Voorburg gebouwd. De gemeente vindt het dan ook een mooi eerbetoon als de tijdrit van de wielerronde daar plaatsvindt.  
'De Eneco Tour is een geweldige kans om onze gemeente aan een groot publiek te laten zien', zegt wethouder Frank Rozenburg. Wethouder Nadine Stemerdink vult aan: 'Leidschendam-Voorburg is sportminded en evenementen als deze passen goed bij onze sportieve ambities.'

Eneco Tour

De Eneco Tour is een wielerwedstrijd op het hoogste niveau. Grote ploegen als Sky, Tinkoff, Astana en Lotto-Jumbo staan aan de start. De meerdaagse koers gaat naast Nederland ook door België. Op de erelijst staan onder andere Lars Boom, Edvald Boasson Hagen, Tony Martin en Tim Wellens.
Leidschendam-Voorburg hoopt dat in juli de overeenkomst een feit is. Het budget voor het evenement is 150.000 euro.

LEES OOK: