Zeljko Petrovic nieuwe trainer ADO Den Haag, bevestigt club

Zeljko Petrovic
Zeljko Petrovic © OrangePictures
DEN HAAG - Zeljko Petrovic is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Dat heeft ADO-directeur Mattijs Manders vrijdagmiddag bevestigd aan Omroep West. Petrovic tekent een meerjarig contract in Den Haag en volgt Henk Fraser op, die afgelopen maandag naar Vitesse vertrok.
Petrovic begint zijn trainerscarrière in 2004 als assistent van Ruud Gullit bij Feyenoord. In 2006 staat hij voor het eerst op eigen benen als coach van het Portugese Boavista FC. Zijn eerste klus als hoofdtrainer duurt niet lang. Petrovic stapt na twee maanden op wegens tegenvallende resultaten. Een jaar later staat hij aan het roer bij RKC Waalwijk, de club waar hij zes seizoenen heeft gespeeld. Ook die klus blijft beperkt tot één seizoen. Petrovic gaat in 2008 met Martin Jol mee naar Hamburg en wordt daar assistent bij HSV.
Na zijn periode in Duitsland staat hij achtereenvolgens onder contract bij West Ham United (assistent), het Japanse Urawa Reds, het Russische Anzji (assistent), Al-Shaab uit de Verenigde Arabische Emiraten, het nationale team van Servie (assistent) en Sunderland (assistent). Bij de laatste club is hij assistent van Dick Advocaat, nu ook betrokken als technische baas van ADO.

Meer jeugd

ADO-directeur Manders voerde sinds het vertrek Fraser naar Arnhem meerdere gesprekken met diverse kandidaten. De taak van de nieuwe trainer van ADO Den Haag wordt om meer jeugd door te laten stromen naar het eerste elftal en een groot voetbalnetwerk in de omgeving Den Haag op te zetten.  
De spelers van ADO Den Haag melden zich vrijdag voor het eerst weer op de club. Maandag staat de eerste veldtraining op het programma. Om 19.00 uur heeft deze plaats op het complex van de amateurs van Laakkwartier.