Dick Advocaat wordt technische baas bij ADO, Kees Jansma treedt toe tot RvC

Dick Advocaat en Kees Jansma (Beeldbewerking: Omroep West)
Dick Advocaat en Kees Jansma (Beeldbewerking: Omroep West)
DEN HAAG - Dick Advocaat wordt de grote technische baas van ADO Den Haag. De 68-jarige Hagenaar gaat deze officiële functie combineren met zijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal. Ook Kees Jansma krijgt een rol binnen de Haagse club. Hij wordt lid van de Raad van Commissarissen.
Algemeen directeur Mattijs Manders is over de aanstelling van Advocaat uiterst opgetogen: 'De naam en faam van Dick is genoegzaam bekend. Hij is voor onze club van meer dan toegevoegde waarde. Ik ben de KNVB erkentelijk dat zij Dick de gelegenheid geven om in zijn vrije tijd en op vrijwillige basis ADO Den Haag op technisch vlak te ondersteunen. De Raad van Commissarissen, onder leiding van de heer Wang, voelt zich daardoor gesterkt bij de plannen om de club op termijn naar een hoger niveau te tillen.'
Advocaat vindt het ‘buitengewoon prettig’ dat zijn werkgever, de KNVB, hem toestaat om ‘zijn’ ADO Den Haag te steunen. 'Bij ADO Den Haag is er nog een lange weg te gaan naar stabiliteit. Ik vind het gewoon hartstikke leuk om, waar kan, te helpen. Alle partijen in en om de club moeten schouder-aan-schouder aan de slag.

Kees Jansma en Martin Toet

Namens de Raad van Commissarissen rondt commissaris Wim Deetman dezer dagen de gesprekken af met Kees Jansma. Manders: '' 'Ook Jansma heeft aangegeven zich voor de club te willen inzetten. Zijn komst wordt binnen de RvC en de club breed gedragen.' Jansma blijft ook presentator bij FOX Sports.
Tenslotte worden ook de gesprekken voor een zetel in de RvC afgerond met Martin Toet, oud-speler van ADO in de jaren ’70. Martin Toet is voormalig vennoot van het bedrijf BDO en tegenwoordig actief als ondernemer in het bedrijfsleven. Naast Wang en Wim Deetman maakt ook Martin Jol deel uit van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag.

Hoofdtrainer

Manders verwacht een dezer dagen ook het aantrekken van onder anderen de nieuwe hoofdtrainer af te ronden.