Kees Jansma ervaart ‘nieuw elan’ bij ADO en gaat werken aan het imago van de club

Kees Jansma als presentator van FoxSports
Kees Jansma als presentator van FoxSports © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Kees Jansma ervaart een ‘nieuw elan’ binnen ADO Den Haag en vindt dat dit ‘het moment’ is om een functie te gaan bekleden binnen de Haagse club. Dat zegt de 69-jarige sportpresentator van FoxSports na zijn aanstelling als lid van de Raad van Commissarissen tegenover Omroep West.
‘Ik heb het de afgelopen jaren meerdere malen overwogen en iedere keer niet gedaan. De rol als directeur is wel eens voorbij gekomen en ook een rol in de raad van commissarissen. Nu ben ik 69 jaar, heb nog een contract van een jaar bij FOX en merk ik een nieuw elan binnen de club. Dit is het moment’, vervolgt Jansma.
‘Ik heb toestemming gekregen van FoxSports om deze functie bij ADO Den Haag te vervullen. Het betreft een functie op afstand. Een aantal keer per jaar vergaderen en toezichthouden. Met Martin Jol, Martin Toet, Wang Hui en Wim Deetman hebben we een mooie groep bij elkaar’, aldus de inwoner van Alphen aan den Rijn.

Imago

Het toetreden van Jansma moet officieel nog bekrachtigd worden bij de eerst volgende algemene aandeelhoudersvergadering, maar is slechts een formaliteit. ‘Mijn portefeuille betreft werken aan het imago van ADO Den Haag, een stukje sfeerverbetering en natuurlijk de communicatie.’
Het nieuws over de nieuwe rol van Jansma binnen ADO Den Haag wordt gelijktijdig bekend gemaakt met het nieuws rond Dick Advocaat, die de nieuwe technisch adviseur van de club is geworden. ‘Ik vind het leuk dat Dick en ik samen wat gaan doen voor de club, we hebben een goede relatie. ADO is toch een passie en hobby van ons.’