Zeljko Petrovic: 'Trots om nieuwe trainer van ADO te zijn'

DEN HAAG - Zeljko Petrovic is vooral heel trots dat hij de nieuwe trainer is van ADO Den Haag. De oud-speler van onder andere RKC Waalwijk en PSV werd maandag tijdens een persconferentie gepresenteerd.
Petrovic hoefde niet lang na te denken
door ADO-directeur Mattijs Manders om de naar Vitesse vertrokken Henk Fraser op te volgen.
'ADO is een mooie club, met een mooi stadion. En toen ik hoorde dat Dick Advocaat me wilde helpen en hoorde dat Kees Jansma plaats ging nemen in de raad van commissarissen (RvC) en Martin Jol al in de RvC zit, was ik er na 10 minuten uit', aldus Petrovic.

Doelstelling

Petrovic hoopt komend seizoen ongeveer hetzelfde resultaat te behalen als zijn voorganger Henk Fraser (elfde op de ranglijst), maar een duidelijke doelstelling kon hij nog niet geven. Hij benadrukt dat Fraser prima werk heeft afgeleverd bij ADO Den Haag. Maar om tot een duidelijke doelstelling te komen, is het eerst belangrijk om te weten met welk spelersmateriaal ADO het komend seizoen kan gaan werken. 'De komende tijd gaan we met Dick Jol en Mattijs Manders om tafel om te kijken op welke plaatsten we ons willen versterken en wat de mogelijkheden zijn', zegt Petrovic.
De 50-jarige Petrovic tekende een contract voor één jaar. Ekrim Kahya blijft ook onder de nieuwe trainer werkzaam als assistent-trainer bij ADO Den Haag.