Haagse beachvolleybalsters krijgen Olympische Spelen in zicht

Jantine van der Vlist (r) en Sophie van Gestel
Jantine van der Vlist (r) en Sophie van Gestel © FIVB
DEN HAAG - De Nederlandse beachvolleybalsters hebben donderdag de halve finales van de Europese Continental Cup in Stavanger bereikt. De winnaar van het toernooi in Noorwegen verdient een ticket voor de Olympische Spelen in Rio.
Alle deelnemende landen doen met twee duo's mee in een best-of-threesysteem. Namens Nederland doen de Haagse teams Jantine van der Vlist/Sophie van Gestel en Jolien Sinnema/Rimke Braakman mee.
De twee duo's rekenden woensdag op overtuigende wijze af met Litouwen en versloegen donderdag in de kwartfinale ook Italië met 2-0. Van der Vlist en Van Gestel klopten hun opponentes met 23-21 21-17, Sinnema en Braakman wonnen eveneens in twee sets (21-18 21-19).
Het land dat het toernooi op het Noorse zand wint, mag één duo afvaardigen naar Rio. Namens Nederland zouden dan Van der Vlist en Van Gestel gaan, aangezien zij hoger op de wereldranglijst staan dan Sinnema en Braakman. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich al via de wereldranking geplaatst voor de Spelen.